VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hemmagjorda pågengifflar

 
 
 
 
 
Alltså dessa bullar!
Så luftiga, saftiga, smakrika på en och samma gång precis som pågenbullarna. Ni vet de bullarna man köper med kanelfyllning i?
 
Det här är en briochedeg dvs en deg som har kalljäst, mer smör och ägg i smeten och degen har jäst längre än vanliga bullar! Det är så värt det!
 
Resultatet blev goda små gifflar ,bakade på fluffig vetedeg med en kanongod fyllning av kanel och socker!
 
 
Här kommer receptet!
 
 
BRIOCHEBULLAR 
25 g jäst
ca. 10-12 dl vetemjöl special
0,5 dl socker
1 tsk salt
4 stycken ägg
1,5 dl kall mjölk
225 g kallt smör
 
50 g extra smör att bre på vid utkavlingen
+socker och kanel
 
SOCKERLAG
1 dl socker
1 dl vatten
 
GÖR SÅHÄR
 
Knäck i äggen i en bunke. Tillsätt mjölk och jäst. Rör om till jästen har löst sig. Blanda sakta ner de torra ingredienserna och kör med maskin ca 5 minuter. Öka hastigheten och kör 15 minuter till. Dubbla tiden om du knådar för hand.
Fortsätt vispa och klicka i smöret lite i taget. När smöret är upplöst så låt degen jäsa minst 1 1/2- 2 h (eller över natten i kylskåp)
 
Kavla ut degen (tillsätt ev. mer mjöl den ska inte vara för klibbig dvs inte fasta i bordet) och bre på rumsvarmt smör, strö över socker och kanel. Rulla ihop till en rulle, skär små bitar. ”Sätt” bullbiten upp istället för att lägga den ner som man gör vanliga fall när man bakar kanelbullar.
 
Sätt ugnen på 225 grader.
 
Jäs 30 minuter under bakduk.
 
Gör sedan en sockerlag. Koka upp socker och vatten, låt sockret bli upplöst.
Pensla på sockerlag på dina bullar.
Grädda mitten av ugnen ca. 8-10 minuter.
Låt vila på plåten.
 
 

 

 

Kommentarer


  1. Anonym 4 juli, 2016 on 20:56 Svara

    Ser jättegott ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna