Ahlgrensbilar med en vit kladdkaka, så enkelt var det!
Att ha i ahlgrens bilar i kladdkake smeten var supergott, jag var rädd det skulle bli för sött, men det tyckte jag inte. Bilarna blev sega och väldigt smakrika.
Jag tyckte den var godast att servera den kall. Jag lägger alltid in mina kladdkakor i frysen minst 1 timme, de blir mer sega och mer kompaktare då.
Glad midsommar mina vänner!
AHLGRENS BILAR KLADDKAKA
150 g smält smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
en nypa salt
2 ägg
2 dl ahlgrens bilar
+ 2 dl ahlgrens bilar efter gräddning
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram två bunkar.
Smält smöret. Knäck äggen. Tillsätt alla ingredinser och rör om. Rör i ahlgrens bilar.
Ta fram en form och bröa och smöra.
Grädda i ugnen ca. 15-20 minuter (längst ner i ugnen) beroende på hur kladdig du vill ha den. Håll koll på den den kan bli lätt brun.
Servera den kall med mer ahlgrens bilar och gärna en klick grädde till.
Kommentera