Jag har varit sugen på sockerbullar länge så det bli en småkaka som är en blandning av en bulle och en kaka.
Kakan är härligt seg inuti smak av kardemumma med en vaniljkräm gömma.
Jag använde mig av marsankräm (blanda 1 dl mjölk 2 msk marsanpulver), men det går lika bra att koka sin egen vaniljkräm.
Efter kakorna var färdiggrädde så la jag på en extra vaniljklick på kakorna och smälte smält smör och rullade dem i socker.
Ha en trevlig helg!
SOCKERBULLE KAKOR
(ca 10-15 kakor)
120 g rumstemperatat smör
2 dl socker
1 ägg
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
4 dl mjöl
+ 1 dl marsankräm
till rullningen
smält smör
socker
extra marsankräm på toppen
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.
Vispa upp halvsmält smör (kör i micron) med socker och vispa med elvisp ca 2minuter. Tillsätt ägget och vispa någon minut till.
Ta fram en annan bunke och tillsätt de torra ingredinserna (mjöl, salt, vaniljsocker, kardemumma, bikarbonat och bakpulver)
Fortsätt vispa med elvisp till en smidig deg.
Rulla en boll och platta till. Gör en liten grop lägg i marsankräm eller vaniljkräm. Gör en ny boll och platta den och lägg som ett lock över krämen (som en dubbelmacka)
Grädda i ugnen 8-10 minuter. De är mjuka när dem kommer ut men stelnar till på plåten när kakorna får vila.
åh sånt spännande bakverk! alltid så fiffiga ideer du har
Ser gott ut Hahah! 😀
Ser ju jättegott ut! Måste verkligen testa!
Tack
Hur förvaras kakorna? Kyl el rumstemperatur?
Wow, vilken rolig grej! Ser supergott ut
Mmmm dessa måste jag bara prova; ) duktig du är!!
Tack snälla
Kyl