VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Dammsugare i långpanna

 
 
 
Här kör vi ännu ett lätt recept! Inget rullande, doppa i choklad eller krångligheter.
Du rör ihop smeten, på med ett marsipanlock, smälter mörk choklad och brer på ett lager.
 
Sen skär önskade bitar! 
Klart!
Dammsugarna är godast om de får sätta sig lite så efter någon timme i kylen så är den redo. 
 
Jag använde en 35*25 cm form, men det funkar även med en större för kakorna blev ganska höga i min form.
 
DAMMSUGARE
(långpanna 35*25 cm)
 
300 g smör
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
6 msk kakao
1 liter småkaks och sockerkakssmulor
Arraksarom efter smak. Jag hade i 5 tsk
 
+
1 marsipanlock ca 200 g 
 
+
150 g mörkt choklad
 
GÖR SÅHÄR
 
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker/pulver och kakao i en bunke.
Tillsätt sedan kaksmulorna och essens/arom och bland ihop ordentligt.
Ta fram en form med bakplåtspapper i botten. 
Fördela ut smeten.
Lägg på ett marsipanlock.
Smält choklad och låt den svalna en aning och fördela på marsipanen.
Låt stå i kylen några timmar eller i frys.
Skär önskade bitar. Kniven ska vara varm för annars spricker chokladen.
 
 
 
 

 

 

 

 

Annons

Kommentarer


  1. Anonym 14 maj, 2016 on 21:29 Svara

    Vad rekommenderar du för smulor för god smak? Eller spelar det ingen roll med tanke på arraken?

  2. ISA 14 maj, 2016 on 22:46 Svara

    så galet gott det ser ut! rolig variant på klassikern 😉

  3. Hanna 16 maj, 2016 on 09:33 Svara

    Hej! Receptet låter supergott! Har bara en fråga, finns det rektangulära marsipanlock? Tänkte annars höra hur du gör med det runda marsipanlocket för att täcka allt eftersom långpannan är rektangulär? :)

  4. Anonym 18 maj, 2016 on 06:48 Svara

    Tar den lång tid att göra

  5. Anonym 19 maj, 2016 on 06:28 Svara

    Ser ju väldigt mumsigt ut!

  6. Caroline 21 maj, 2016 on 22:13 Svara

    Men vad gott det ser ut!
    Älskar damsugare!

  7. Hanna 28 oktober, 2016 on 16:33 Svara

    Hej!

    Tack för alla smaskigheter du delar med dig av 👍🤗 Hur många bitar fick du ihop?

  8. Sandora 6 mars, 2017 on 20:33 Svara

    Men värst vad det ska komma såna mumsiga dagar då! Jag som blir lite triggad och nästan MÅSTE ”fira” såna dagar dessutom… o.O

  9. Ann 6 mars, 2017 on 22:18 Svara

    Otroliga du

  10. Christina Berglind 8 april, 2017 on 10:40 Svara

    Hej! Undrar om det är ett paket sockerkaka i mjölform du har i smeten eller färdiggräddad sockerkaka ?? Tacksam för svar 😊

    • Sweet and Simple 10 april, 2017 on 11:22 Svara

      färdiggräddad

  11. Ann 25 april, 2017 on 22:30 Svara

    Garanterad makalöst God wow

  12. Madde 11 september, 2017 on 06:47 Svara

    Hejsan.

    Ser otroligt god ut, men kaksmulor vilka kakor använder du ?

    • Sweet and Simple 11 september, 2017 on 17:17 Svara

      Jag använder mig lite av varje mjuk kaka och hårda kakor

  13. Sweet and Simple 14 maj, 2016 on 22:11 Svara

    Sockerkaka med vaniljpulver :)

  14. Sweet and Simple 16 maj, 2016 on 09:51 Svara

    Jag tog på ett marsipanlock o sen skar jag bort överbliven marsipan i kanterna

  15. Sweet and Simple 18 maj, 2016 on 07:57 Svara

    Den gär snabbt att göra men behöver stelna i frysen någon timme

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna