VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Somriga hallonbiskvier

Ni får vänja in att jag snöar i saker, jag var bara tvungen att prova hallonbiskvier.
Jag trodde att det skulle vara svårt att få fram hallonsmaken i smörkrämen men jag hade så fel. (Tänk  bara på att använda hallonsaften från hallonen)
Hallonsmaken framträder ljuvligt och passar så bra med den sega mandelbotten.
Jag ringlade bara  mörkt choklad över för jag tycker man ska njuta av den fantastiska hallonkrämen!
Du behöver egentligen ingen långpanna utan du kan bre på mandelbotten direkt på ett bakplåtspapper. Visst är det smidigt att baka såhär?
Egentligen skulle jag lägga ut recepetet imorgon, men jag kan inte hålla mig!! Jag var bara tvungen att visa er.
Tror jag ska baka en sats till, har en känsla de här kommer försvinna väldigt fort. Fniss.
Ha en trevlig dag i solen!
HALLONBISKVIER
BOTTEN
500 g riven mandelmassa
2 äggvitor
0,5 dl strösocker
HALLONSMÖRKRÄM
200 g smör
3 dl florsocker
2 äggulor
1 dl upptinade hallon
1 msk vaniljsocker
några droppar citron
CHOKLADÖVERDRAG
50 g mörk choklad
+dekoration hallon
 
GÖR SÅHÄR

Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna och socker till en slät smet. Bred ut i långpanna och grädda ca 10- 15 minuter i 200 grader. Låt svalna (mycket viktigt annars smälter smörkrämen)

SMÖRKRÄM
Ta fram en bunke och vispa upp smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor i 5-10 minuter. Tillsätt upptinade hallonen (eller kör i micron) och vispa med elvispen samtidigt som du tillsätter hallonen lite i taget. Avsluta med några droppar citronsaft.  Bre ut på din botten.

CHOKLAD
Smält choklad med några droppar matolja.Ringla ut den smälta chokladen över kakan. (Jag använde en gaffel)
Dekorera med hallon

Kommentarer


  1. Jessica 10 maj, 2016 on 16:21 Svara

    Men kära hjärtanes vilken liten raring! Det måste jag prova, jag som älskar biskvier!!

  2. Mia 11 maj, 2016 on 12:14 Svara

    Hur många bitar blir det på ett ungefär? Så smart att göra i en långpanna!

  3. Maria 10 februari, 2017 on 12:53 Svara

    Dessa måste testas 😊!
    Går de att frysa? Storlek på långpanna?

    • Sweet and Simple 10 februari, 2017 on 13:12 Svara

      Javisst!!
      20 *15 cm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna