Biskvier brukar alltid finnas på borden när det är dags för kalas.
Min mormor brukar stå för att baka biskvierna och jag har struntat i att baka dem för jag tycker det är för krångligt med doppa, smöra, spritsa.
Men nu är det mycket enklare!
Du trycker ut botten i en form, in i ugnen en stund.
Sen vispar upp chokladsmörkrämen, bre på. På med smält choklad, skär i bitar, done!
Man kan ju variera sig så när det gäller biskvier, just go bananas!
Hallon, lime, nutella, daim, godis yummie!
BISKVIER I LÅNGPANNA
500 g riven mandelmassa
2 äggvitor
2 msk strösocker
CHOKLADSMÖRKRÄM
200 g smör
3 dl florsocker
3 äggulor
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
CHOKLADÖVERDRAG
200 g mörk choklad
några droppar olja
GÖR SÅHÄR
Gör så här
BOTTEN
Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet. Bred ut i långpanna och grädda ca 10- 15 minuter i 200 grader varm ugn. Låt svalna (mycket viktigt annars smälter smörkrämen)
SMÖRKRÄM
Rör ihop smör och florsocker. Blanda ner äggulor och vaniljsocker och kakao. Bred ut krämen på den kalla bottnen. Ställ att stelna i kylen eller frysen.
CHOKLAD
Smält choklad med några droppar matolja. Bred ut den smälta chokladen över kakan. Skär i rutor med varm kniv, annars spricker chokladen.
Tack för ett jättebra tips och en härlig blogg! Undrar dock om temperaturen är för varmluftsugn eller vanlig ugn (frågan gäller egentligen alla dina recept).
Botten 200 grader. Tack
Långpanna 30 x 40 eller?
Hur värmer du kniven ? ?
Åh vad gott 🙂
Så smart! Det här kommer jag prova! ?
Mums, vad smart att göra det i långpanna och slippa allt pill! 🙂
ser riktigt gott ut, och fina är dem, de var rätt nyligen som jag började tycka om biskvier.
Prova dem med hallon riktigt goda
Vilket härligt resultat! Tack för att du inspirerar.
Kram
Tack snälla
Mumma kardemumma! Vilka läckra bilder! 🙂
Oj så gott det där såg ut! Jättefin bild med alla blomblad också! 😀
Tusen tack
Så enkelt det låter. Jag älskar biskvier!
Men gud så gött! 😀 😀
Det här verkar så löjligt gott!! Har dragit mig för att baka biskvier just för att det verkar så krångligt, men det här verkar som en variant för mig! 🙂
Men åh vad smarrigt! 🙂
ÅÅh såå gott!
Hejsan!
Åh så smaskigt det ser ut och enkelt att göra! Tack för tipset, det ska jag göra t min födelsedag nästa vecka fint arrangemang du har gjort på bilden med:)
Kika gärna in på min blogg om du vill ha nåt gott till Mellon ikväll men det är mat-Välkommen in / Angelnrone ☆ ♡ ☆
Hejsan!
Åh så smaskigt det ser ut och enkelt att göra! Tack för tipset, det ska jag göra t min födelsedag nästa vecka fint arrangemang du har gjort på bilden med:)
Kika gärna in på min blogg om du vill ha nåt gott till Mellon ikväll men det är mat-Välkommen in / Angelnrone ☆ ♡ ☆
Tack snälla
Mums, fina bilder
Tack snälla
Älskar biskvier men aldrig provat att göra för det verkar krångligt! Men detta recept måste jag bara prova. Tack så mycket!
Det tycker så gott!! Kan rekommdera mina hallonbiskvier så goda!!!
Hej! Vad har du haft för mått på långpanna till dessa biskvier ?