VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Helt outstanding Ferrero rocher kladdkaka

 
 
 
 
 
 
Alltså, denna kladdkakan! 
Totalt livsfarlig!! Jag hade lätt kunnat äta denna till frukost, lunch och middag!! 
Ni måste bara prova denna, den är helt klart den godaste kladdkaka jag har gjort!
 
Du får själv justera hur länge du vill kladdkakan ska vara inne i ugnen, jag älskar när kladdkakan bara rinner ut och sådär hård i kanterna. Enligt mig kan en kladdkaka aldrig vara för kladdig, hehe.
 
 
Nu tar vi långhelg!
 
 
FERRERO ROCHER KLADDKAKA
 
120g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
en nypa salt
1 dl vetemjöl
0,5 dl hasselnötsmjöl
 
+ 20 st hela hasselnötter (sticka ner i kladdkakssmeten innan gräddning)
 
Efter gräddning
Lager 1
2 dl krossade glass våffelstrutar
 
Lager 2
150 g ljust choklad
1,5 dl hackade hasselnötter
 
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Låt svalna. Knäck i äggen.
Ta fram en annan bunke och lägg i alla torra ingredinserna.
Vispa ihop.
Smöra och bröa en 20 cm form. (Jag brukar bröa med kakao), det funkar med 24 cm form med
Stick i hela hasselnötter
Grädda ca 10-15 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
Krossa våffelstrutar och strö över.
Smält ljust choklad och blanda tillsammans med hackade hasselnötter.
Häll över kladdkakan.
NJUT!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Anonym 5 maj, 2016 on 16:35 Svara

    Denna måste jag göra! Visst kan man också använda en fyrkantig form som är 20 cm? Skulle vilja testa göra i en fyrkantig form.

    🙂

  2. Lund Johanna 10 maj, 2016 on 20:58 Svara

    Å herrejösses i min lilla låda vad gott det såg ut.

  3. Anonym 21 juli, 2016 on 20:32 Svara

    Det där låter verkligen helt galet gott!

  4. Kladdkaka 18 november, 2016 on 12:30 Svara

    Vilken mått på plåten ska man använda för att få kladdkakan kladdig och tjock. Får aldrig min kladdkaka kladdig? Hur ska den vara när man tar ut den? Och hur länge ska den vara inne i ugnen?
    Vill ha en kladdkaka som är seg och kladdig så att den fastnar på tallriken.

    • Sweet and Simple 20 november, 2016 on 09:33 Svara

      Jag en 20 cm form. Jag tar kladdkakan när den börjar bli lite torr i kanterna. Svårt o säga tid men kanske 15 min.

  5. Maria 18 oktober, 2017 on 17:38 Svara

    Hej
    Såg galet gott ut
    Rostar du hasselnöterna innan?
    Med vänlig hälsning,
    Maria

    • Sweet and Simple 8 november, 2017 on 14:33 Svara

      ja det gör jag

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna