Alltså, denna kladdkakan!
Totalt livsfarlig!! Jag hade lätt kunnat äta denna till frukost, lunch och middag!!
Ni måste bara prova denna, den är helt klart den godaste kladdkaka jag har gjort!
Du får själv justera hur länge du vill kladdkakan ska vara inne i ugnen, jag älskar när kladdkakan bara rinner ut och sådär hård i kanterna. Enligt mig kan en kladdkaka aldrig vara för kladdig, hehe.
Nu tar vi långhelg!
FERRERO ROCHER KLADDKAKA
120g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
en nypa salt
1 dl vetemjöl
0,5 dl hasselnötsmjöl
+ 20 st hela hasselnötter (sticka ner i kladdkakssmeten innan gräddning)
Efter gräddning
Lager 1
2 dl krossade glass våffelstrutar
Lager 2
150 g ljust choklad
1,5 dl hackade hasselnötter
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Låt svalna. Knäck i äggen.
Ta fram en annan bunke och lägg i alla torra ingredinserna.
Vispa ihop.
Smöra och bröa en 20 cm form. (Jag brukar bröa med kakao), det funkar med 24 cm form med
Stick i hela hasselnötter
Grädda ca 10-15 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
Krossa våffelstrutar och strö över.
Smält ljust choklad och blanda tillsammans med hackade hasselnötter.
Häll över kladdkakan.
NJUT!
Denna måste jag göra! Visst kan man också använda en fyrkantig form som är 20 cm? Skulle vilja testa göra i en fyrkantig form.
Å herrejösses i min lilla låda vad gott det såg ut.
Det där låter verkligen helt galet gott!
Vilken mått på plåten ska man använda för att få kladdkakan kladdig och tjock. Får aldrig min kladdkaka kladdig? Hur ska den vara när man tar ut den? Och hur länge ska den vara inne i ugnen?
Vill ha en kladdkaka som är seg och kladdig så att den fastnar på tallriken.
Jag en 20 cm form. Jag tar kladdkakan när den börjar bli lite torr i kanterna. Svårt o säga tid men kanske 15 min.
Hej
Såg galet gott ut
Rostar du hasselnöterna innan?
Med vänlig hälsning,
Maria
ja det gör jag
Absolut