Valborg har varit helt fantastiskt. Vi befann oss uppe i Stockholms skärgård med underbart väder,god mat och trevligt sällskap. Snart är det långhelg med!
Churros är ett hemgjort godis som härstammar från Spanien, men som är populärt även i till exempel Mexiko, Frankrike och Portugal.
Churros påminner om munkar eller dougnouts. Kaksmeten friteras och rullas sedan i kanelsocker. Sen doppsr du kaksn i ljummen choklad. Jag köper alltid churros när jag går på marknad, det har blivit en tradition.
Jag har gjort en variation av churros i kladdkakeform. Kakan är inte friterad utan är gräddad i ugnen. Efter gräddning strödde jag över kanelsocker så det blev en krispig yta som just churros har.
I mitten påkladdkakan rinner det ut en krämig nutella.YUMMY!
CHURROSKLADDKAKA
(24 cm form)
150 g smör
2 msk mjölk
2 dl strösocker
1 msk äkta vaniljpulver eller 3 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
en nypa salt
2 dl nutella
efter gräddningen
3 msk strösocker
2 tsk malen kanel
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och häll i mjölk.
Blanda ihop de torra ingredinserna och blanda tillsammans med smörblandningen och äggen.
Rör ihop.
Smöra och bröa en form.
Häll i smeten. Häll på nutella i mitten av kakan.
Grädda mitten av ugnen ca. 15-20 minuter.
Känn på kakan. Den ska vara kladdig.
Strö på kanelsocker.
NJUT!
Åh verkar underbart gott! Ska prova baka 😀
Låter gott! Ha en fin dag!
der låter gott 😀
Mumma kardemumma! Vilka härliga bilder!
Tusen tack