VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Churros kladdkaka

 
 
Valborg har varit helt fantastiskt. Vi befann oss uppe i Stockholms skärgård med underbart väder,god mat och trevligt sällskap. Snart är det långhelg med!
 
Churros är ett hemgjort godis som härstammar från Spanien, men som är populärt även i till exempel Mexiko, Frankrike och Portugal.
Churros påminner om munkar eller dougnouts. Kaksmeten friteras och rullas sedan i kanelsocker. Sen doppsr du kaksn i ljummen choklad. Jag köper alltid churros när jag går på marknad, det har blivit en tradition.
 
Jag har gjort en variation av churros i kladdkakeform. Kakan är inte friterad utan är gräddad i ugnen. Efter gräddning strödde jag över kanelsocker så det blev en krispig yta som just churros har.
I mitten påkladdkakan rinner det ut en krämig nutella.YUMMY!
 
CHURROSKLADDKAKA
(24 cm form)
 
150 g smör
2 msk mjölk
2 dl strösocker
1 msk äkta vaniljpulver eller 3 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
en nypa salt
2 dl nutella
 
efter gräddningen
3 msk strösocker
2 tsk malen kanel
 
GÖR SÅHÄR
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och häll i mjölk.
Blanda ihop de torra ingredinserna och blanda tillsammans med smörblandningen och äggen.
Rör ihop.
Smöra och bröa en form.
Häll i smeten. Häll på nutella i mitten av kakan.
Grädda mitten av ugnen ca. 15-20 minuter.
Känn på kakan. Den ska vara kladdig.
 
Strö på kanelsocker.
NJUT!
 
 

 


Kommentarer


  1. Anonym 3 maj, 2016 on 14:41 Svara

    Åh verkar underbart gott! Ska prova baka 😀

  2. Katarina 4 maj, 2016 on 10:31 Svara

    Låter gott! Ha en fin dag!

  3. Anonym 4 maj, 2016 on 20:44 Svara

    der låter gott 😀

  4. Fröken 4 maj, 2016 on 20:44 Svara

    Mumma kardemumma! Vilka härliga bilder! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna