Äh, vi kör ett recept igen med chokladbollar. Det är faktiskt snart chokladbollens dag så jag förbereder mig hehe.Choklad får man aldrig för mycket av.
Först gör du en chokladfondants smet sen trycker du i en chokladboll, på med lite mer chokladfondants smet och in i ugnen 10 minuter. Strö på pärlsocker eller kokos efter gräddningen. Eller kanske både pärlsocker och kokos? Varför snåla liksom hehe.
Bilderna får tala för sig själva.
CHOKLADFONDANT
100 g smör
100 g mörkt choklad
1 1/4 dl socker
2 msk vetemjöl
2 ägg
2 äggulor
1 msk starkt kaffe
en nypa havssalt
CHOKLADBOLLAR
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk starkt kaffe
+Pärlsocker eller kokos
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med chokladfondanten.
Smält smöret. Blanda i chokladen. Lägg i äggen och äggulorna. Vispa.
Rör ner mjöl, socker,kaffe och havssalt.
Ta fram en muffinsplåt och smörj ordentligt med smör så inte fondanten fastnar. (Du kan använda muffinsformar om du vill.)
Gör chokladbollssmeten.
Mät upp alla ingredinser och rör om allt Forma bollar.
Ta först i en liten klick smet av chokladfondanten. Tryck i en chokladboll.
på med lite chokladfondant till.
Grädda i ugnen ca. 10 minuter.
Strö över pärlsocker eller kokos.
Servera genast.
Mums! Hu många blir det på det här receptet?
Kram
shit vad gott!!
Ge mig! haha
Ser fruktansvärt gott ut!!
mums 😀
Åh så gott och vilka fina bilder!
Det där låter verkligen helt makalöst gott!
Det där låter verkligen helt makalöst gott!
Livsfarligt! Ska testas!
Detta låter ju för gott för att vara sant!! 😀 Måste provas!!
Ca 6 st
Tusen tack