VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Snickers chokladbollar

 
 
Strålande vårsol har kommit till Skåne och jag fyllt på med en massa energi. Energin gick till att baka dessa fantastiska chokladbollar.
 
Chokladbollarna har en överraskning inuti, en mjuk och härlig kolakräm smak av vanilj. Dessutom doppas hela bollen i mörkt choklad och rullas i salta jordnötter. Om du väljer ljus eller mörk choklad är förstås en smaksak.
 
Jag älskar bakverk som har en god gömma inuti så det bara rinner ut i mungiporna.
Jag inspirerades av godiset snickers. Där kola, jordnötter och choklad möts i en härlig blandning.
 
Kolakrämen har jag kokat själv, men har man inte tiden eller orken så funkar det lika bra med en klick dulce de leche istället.
Förvara bollarna kallt, men ta gärna fram dem en liten stund innan de ska ätas.
 
 
KOLAKRÄM
 
1 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1,5 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 msk marsanpulver
 
CHOKLADBOLLAR
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk starkt kaffe
 
+
100 g mörkt choklad
ca. 5dl jordnötter
 
GÖR SÅHÄR
 
KOLAKRÄM
Ta fram en kastrull och häll i socker, sirap, vaniljsocker och grädde. Låt det koka upp. Tillsätt smör och marsanpulver. När smöret har smält så låt det småputtra i ca 5 minuter. Om den är en aning tjock så är den klar, annars låt den koka lite till. Sätt in kolan i frysen tills den är kall.
 
CHOKLADBOLLAR
 
Nyp ihop alla ingrediser i en bunke.
 

. Ställ in i frysen ca 15 minuter så smeten blir lite fastare.

Rulla bollar.Gör ett litet hål med lillfingret i varje chokladboll.Tryck ner lite kolakräm och en hel jordnöt och nyp sedan ihop bollen.
 
Ställ in in dem i frysen en liten stund så bollarna blir en aning fastare. Smält mörkt choklad och doppa bollarna i den smälta chokladen och rulla runt i hackade jordnötter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna