VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ferrero rocher fudge

 
Mysmånaden har äntligen börjat.
 
Julkalendern på tv har börjat, vi har tänt första ljuset, satt upp adventsstjärnor och kanske finns någon tomte i fönstret.
 
Julen är helt underbart enligt mig, jag tycker det är till och med bättre än högsommarvärmen.
Det är någon speciellt att alla samlas, pynta fönstren, julklappskalender och såklart julbak.
 
Jag fortsätter med ferrero rocher temat fast som en fudge.
En seg och len fudge smak av nutella, hasselnötter och choklad.
 
Receptet är ett enkelt recept med kondenserad mjölk och dessutom behövs ingen temp behövs heller.
Fudgen blir sådär krämig och len i smaken, de påminner faktiskt lite som kladdkaka.
Jag serverar min fudge direkt från frysen för jag föredrar lite hårdare fudge.
 
 
 
Uppe på fudgen smular du våffelstrutar.
Sedan på med ett chokladöverdrag av ljust choklad och rostade hasselnötter.
 
CHOKLADFUDGE
(ca 15*20 cm form)
 
1 burk kondenserad mjölk (inte kokad)
100 g mörkt choklad
60 g smör
1 msk kaffe
1,5 tsk vaniljsocker
en nypa salt
350 g nutella
3,5 dl hasselnötsmjöl
 
 
20 st skalade hela hasselnötterna 
 
KROSSADE VÅFFELSTRUTAR
ca. 8 st
 
CHOKLADÖVERDRAG
100 g ljust choklad
2 dl hasselnötter med 1 msk socker
 
GÖR SÅHÄR
 
Klä en form med bakplåtspapper.
 
Ta fram en kastrull och sätt på spisen på medelhög värme.
(Ha inte för hög värme för då kan de brännas. Om du vill vara på den säkra sidan så gör ett vattenbad.)
Lägg i alla ingredienser i kastrullen utom de hela hasselnötterna. 
 
Rör om hela tiden i ca 10 minuter tills fudgen blir lite trögflytande och chokladen har smält.
 
Häll fudgen i formen. Tryck i de hela hasselnötterna. 
 
Krossa våffelstrutar och strö över fudgen.
In i frysen i 30 minuter.
 
Smält choklad till ditt chokladöverdrag.
Låt chokladen svalna och häll på fudgen och bre ett jämnt lager över.
 
Ta fram en stekpanna. Hacka hasselnötter och häll i stekpannan tillsammans med 1 msk socker.
När hasselnötterna har blivit en aning bruna är det klart.
Tillsätt nötterna uppe på chokladöverdraget.
Låt stå i frysen minst 4 timmar, helst över natten.
Skär önskade bitar.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Kina 2 december, 2015 on 20:14 Svara

    Älskar julen jag med, årets höjpunkt, men är inte mycket för att baka så jag njuter av dina bilder istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna