Hej på er bloggvänner!
Det var ett tag sedan jag bloggade. Vi har njutit av ledigheten i solen och även i regnet hehe.
Jag och familjen har varit i Göteborg på Liseberg, på skansen i Stockholm och haft det fantastiskt härligt.
Nu är det tillbaks i rutiner igen och förhoppningsvis lite bloggande.
Här har jag slängt ihop en sockerbullekladdkaka. Kladdkakan smakar som vaniljbullar, solskensbullar eller vad ni kallar dem.
Kladdkakan smakar vanilj och kardemumma och uppe på toppen vilar en len vaniljkräm och smält smör och socker precis som en sockerbulle.
Jag använde mig av en 20 cm springform men det funkar även med en standard 24form, tänk bara på att förkorta ugnstiden.
SOCKERBULLEKLADDKAKA
150 g smält smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
2 1/2 dl vetemjöl
en nypa salt
2 ägg
2 dl färdig marsankräm eller vaniljkräm
Efter gräddning
2 msk strösocker
2 msk smält smör
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Ta fram en bunke och knäck i äggen, tillsätt socker, vaniljsocker, kardemumma mjöl och salt.
Rör sedan tillsammans med de smälta smöret.
Bröa och smöra en form 20 cm. (funkar även med 24 cm, fast ha kakan mindre i ugnen bara ca. 10 min)
Häll smeten i formen.
Häll på vaniljkräm i mitten av kladdkakan.
Grädda ca. 20 minuter
Låt svalna.
Pensla på smält smör och strö över strösocker.
Åh va gott! Ska den ätas ljummen eller kall? Som den är eller med tex grädde?
Om man vill ha den glutenfri är de bara att byta ut rakt av då av glutenfritt mjöl istället???e det något du vet??? Mvh
Det går säkert 🙂
Åh så gott de låter. är det okej om jag lånar receptet och länkar till din blogg i inlägget? 🙂 ha en fin söndag 🙂
Absolut va roligt kram
Helt fantastisk god kaka, jag la in ditt recept på min blogg och länkade hit/ ha en fin dag, älskar din blog.
Oh va roligt tack snälla. Ska genast kolla. Tack 🙂
Går den bra att frysa?
va gott 😀 😀 😀
Vilken fantastisk idé 🙂 Låter helt fantastiskt gott!
Låter väldigt gott! Älskar Solskensbullar så detta ska klart testas.
Gud så gott! Denna ska jag baka till vårt Kalas på torsdag! ?
Låter väldigt mumsigt
Åh det där låter verkligen jättegott!
Mina två favoritkakor i en och samma?! Måste provas! 😀
Detta låter och ser helt otroligt gott ut!! 😀
Yummi
Sitter här och försöker låta bli att äta sötsaker. Det är svårt när det börjar vattnas i munnen. Hela. Tiden.
Jag testade att baka den idag och länkade även till din blogg från min. Hoppas det är okej 🙂 Kakan var supergod!
Självklart. ❤️❤️ tack snälla
Det ser helt fantastiskt ut! Måste prova den nästa gång jag ska baka
Men så GOTT!!! 🙂 Måste provas 🙂
Måste definitivt testas!! 🙂
Ser supergott ut! 🙂
Åh så gott! Hur förvarar jag den på bästa sätt om jag gör den ikväll men den ska serveras imorgon? ?
Ha den i kylskåpet 🙂
jösses vad gott det ser ut!
Tack ?
vad gott!
Åh mums!
Åh låter supergott ju 🙂
Men så god den verkar! Då vet jag vad jag ska försöka mig på nästa helg, måste ju prova något nytt då och då. Idag fick det bli drömmar.. 🙂
Mumma vad gott det ser ut! Går den att göra laktosfri? 🙂
Hej!
Gjode denna glutenfrittmjöl. Den ville inte stelna utan blev väldugt rinnig. Trots att jag hade den inne i ugnen längre än vad som stod.
Som jag förstår så häller man vaniljkrämen över INNAN gräddning men när jag gjorde det så flöt smeten ut över gulan.
Har du några tips?
Tack för urgoda recept!
/Jenny
Kanske var vaniljkrämen för lös? Jag har inte bakat med glutenfritt mjöl så jag vet inte om de gör någon skillnad
Gud så gott det ser ut!
Hej!
Bakade denna idag, helt fantastiskt god! 🙂
Va kul:)