VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Somrig sockerbullekladdkaka

 
 
 
Hej på er bloggvänner!
 
Det var ett tag sedan jag bloggade. Vi har njutit av ledigheten i solen och även i regnet hehe.
Jag och familjen har varit i Göteborg på Liseberg, på skansen i Stockholm och haft det fantastiskt härligt.
Nu är det tillbaks i rutiner igen och förhoppningsvis lite bloggande.
 
Här har jag slängt ihop en sockerbullekladdkaka. Kladdkakan smakar som vaniljbullar, solskensbullar eller vad ni kallar dem.
 Kladdkakan smakar vanilj och kardemumma och uppe på toppen vilar en len vaniljkräm och smält smör och socker precis som en sockerbulle.
 
Jag använde mig av en 20 cm springform men det funkar även med en standard 24form, tänk bara på att förkorta ugnstiden.
 
SOCKERBULLEKLADDKAKA
 
150 g smält smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
2 1/2 dl vetemjöl
en nypa salt
2 ägg
 
 
2 dl färdig marsankräm eller vaniljkräm
 
Efter gräddning
2 msk strösocker
2 msk smält smör
 
GÖR SÅHÄR
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Ta fram en bunke och knäck i äggen, tillsätt socker, vaniljsocker, kardemumma mjöl och salt.
Rör sedan tillsammans med de smälta smöret.
 
Bröa och smöra en form 20 cm. (funkar även med 24 cm, fast ha kakan mindre i ugnen bara ca. 10 min)
Häll smeten i formen.
Häll på vaniljkräm i mitten av kladdkakan.
Grädda ca. 20 minuter
 
Låt svalna.
 
Pensla på smält smör och strö över strösocker.
 
 
 
 
 

Annons

Kommentarer


  1. Anonym 22 augusti, 2015 on 21:19 Svara

    Åh va gott! Ska den ätas ljummen eller kall? Som den är eller med tex grädde?

  2. Pernilla 23 augusti, 2015 on 09:33 Svara

    Om man vill ha den glutenfri är de bara att byta ut rakt av då av glutenfritt mjöl istället???e det något du vet??? Mvh

  3. Anonym 23 augusti, 2015 on 09:38 Svara

    Åh så gott de låter. är det okej om jag lånar receptet och länkar till din blogg i inlägget? :) ha en fin söndag :)

  4. Helena 26 augusti, 2015 on 21:52 Svara

    Helt fantastisk god kaka, jag la in ditt recept på min blogg och länkade hit/ ha en fin dag, älskar din blog.

  5. Anonym 29 augusti, 2015 on 13:08 Svara

    Går den bra att frysa?

  6. norrbotten emmish 29 augusti, 2015 on 20:50 Svara

    va gott 😀 😀 😀

  7. Anonym 29 augusti, 2015 on 21:06 Svara

    Vilken fantastisk idé :-) Låter helt fantastiskt gott!

  8. Anonym 29 augusti, 2015 on 22:40 Svara

    Låter väldigt gott! Älskar Solskensbullar så detta ska klart testas.

  9. Anonym 30 augusti, 2015 on 08:27 Svara

    Gud så gott! Denna ska jag baka till vårt Kalas på torsdag! 😍

  10. Anonym 30 augusti, 2015 on 08:28 Svara

    Låter väldigt mumsigt

  11. Hanna 30 augusti, 2015 on 10:44 Svara

    Åh det där låter verkligen jättegott!

  12. Johanna 31 augusti, 2015 on 16:28 Svara

    Mina två favoritkakor i en och samma?! Måste provas! 😀

  13. Julia 31 augusti, 2015 on 16:46 Svara

    Detta låter och ser helt otroligt gott ut!! 😀

  14. Anonym 31 augusti, 2015 on 17:45 Svara

    Yummi

  15. Chips&Choklad 1 september, 2015 on 12:11 Svara

    Sitter här och försöker låta bli att äta sötsaker. Det är svårt när det börjar vattnas i munnen. Hela. Tiden.

  16. Heidi 1 september, 2015 on 17:57 Svara

    Jag testade att baka den idag och länkade även till din blogg från min. Hoppas det är okej :) Kakan var supergod!

  17. Anonym 1 september, 2015 on 18:07 Svara

    Det ser helt fantastiskt ut! Måste prova den nästa gång jag ska baka

  18. Anonym 1 september, 2015 on 22:06 Svara

    Men så GOTT!!! :) Måste provas :)

  19. Alida 2 september, 2015 on 09:41 Svara

    Måste definitivt testas!! :)

  20. Ellen 2 september, 2015 on 20:04 Svara

    Ser supergott ut! :-)

  21. Helena 5 september, 2015 on 15:19 Svara

    Åh så gott! Hur förvarar jag den på bästa sätt om jag gör den ikväll men den ska serveras imorgon? 😊

  22. Hanna 6 september, 2015 on 10:42 Svara

    jösses vad gott det ser ut!

  23. Johanna 6 september, 2015 on 13:46 Svara

    vad gott!

  24. Amanda 6 september, 2015 on 20:03 Svara

    Åh mums!

  25. Anonym 6 september, 2015 on 20:12 Svara

    Åh låter supergott ju :)

  26. Anonym 6 september, 2015 on 20:57 Svara

    Men så god den verkar! Då vet jag vad jag ska försöka mig på nästa helg, måste ju prova något nytt då och då. Idag fick det bli drömmar.. :)

  27. Fröken 15 september, 2015 on 21:31 Svara

    Mumma vad gott det ser ut! Går den att göra laktosfri? :-)

  28. Jenny 28 september, 2015 on 11:01 Svara

    Hej!

    Gjode denna glutenfrittmjöl. Den ville inte stelna utan blev väldugt rinnig. Trots att jag hade den inne i ugnen längre än vad som stod.
    Som jag förstår så häller man vaniljkrämen över INNAN gräddning men när jag gjorde det så flöt smeten ut över gulan.
    Har du några tips?

    Tack för urgoda recept!

    /Jenny

    • Sweet and Simple 3 oktober, 2015 on 13:01 Svara

      Kanske var vaniljkrämen för lös? Jag har inte bakat med glutenfritt mjöl så jag vet inte om de gör någon skillnad

  29. vera 16 oktober, 2015 on 10:35 Svara

    Gud så gott det ser ut!

  30. Teres 4 augusti, 2017 on 12:51 Svara

    Hej!
    Bakade denna idag, helt fantastiskt god! :-)

    • Sweet and Simple 7 augusti, 2017 on 10:49 Svara

      Va kul:)

  31. Sweet and Simple 23 augusti, 2015 on 09:54 Svara

    Den är god vilket som. Jag åt den bara som den är. Men kan tänka mig ljumma hallon är supergott

  32. Sweet and Simple 29 augusti, 2015 on 17:15 Svara

    Javisst

  33. Sweet and Simple 15 september, 2015 on 21:32 Svara

    Ja använd bara laktosfria produkter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna