Hej och välkomna till Sweet and Simple! Jag heter Sabina och bor i Skåne, Kristianstad tillsammans med min man och våra två barn. Min största passion här i livet är att baka och att fotografera. Välkomna till min lilla sockervärld!
Idag känns det som sommaren har kommit här i Kristianstad. 25 grader är det i skuggan, utemöblerna är ute och ikväll väntas grillad mat och en frisk fruktsallad.
Den efterlängtade röda gubben är tillbaka. Årets första svenska skörd är bärgad och inleder en fyra månader lång säsong av jordgubbar med vispad grädde inmundigade i grönskande bersåer.
Idag bjuder jag på sega chokladkakor med färska jordgubbar på.
Jordgubbar och choklad är en smashhit!
Det man ska tänka på att skiva jordgubbarna väldigt tunt så det inte blir för mycket vätska på kakorna. Jag använder mig av en äggdelare när jag delar mina gubbar, praktiskt och lätt:)
Ha en trevlig nationaldag!
CHOKLADKAKOR
350 g mörkt choklad
40 g smör
2 ägg
150 g strösocker (1 3/4 dl strösocker)
1 tsk vaniljsocker
35 g vetemjöl (0,6 dl)
1/2 tsk bakpulver
+ 10 st färska jodgubbar
GÖR SÅHÄR
Smält chokladen i en kastrull på svag värme tillsammans med smöret. Ställ åt sidan
Vispa upp ägg, socker och vaniljsocker i ca.10 min.
Rör ner mjölet och bakpulvret. Häll sist ner chokladen.
Låt stå i kylen i 10 min.
Klicka ut en matsked på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på skivade jordgubbar.
Grädda i 175 grader i 8-10 min. Det ska vara mjuka när du tar ut dem. Låt dem vila 10 min på plåten.
Vad det ser gott ut!
Detta ska testas 😀
Vad gott det ser ut med färska jordgubbar i en chokladkaka =)
Åh så goda de ser ut!
Men åh det ser supergott ut!
Vad gott det ser ut!
Wow!!!
Så gott 🙂
ser både såä otroligt goda och fina ut!ha en fin fortsättning på Onsdagen;)