VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hemmagjort violsocker

Våren är här på riktigt!
 
Alla vårblommor har slagit ut från buskar och träden, nu längtar man ännu mer till sommaren.
 
Min trädgård är full av färgglada, ätbara violer som jag gör använder till att göra violsocker.
Du mortlar bara socker och violer så är det klart.
Du förvarar burken i rumstemperatur och den håller sig i flera veckor, man får tänka på att skaka lite då och då bara.
 
Det är viktigt att det är vilda blommor från trädgård eller skog. Tänk på att tvätta blommorna först innan du börjar mortla. Det är även gott att mortla i lite citronskal eller vaniljstång.
 
Vad kan du använda detta till sen då? 
Ja du kan strö sockret på dina bakverk som cupcakes, kakor, eller kan du göra en sirap av det här och använda i glass eller i din milkshake.
Jag tänkte jag skulle testa mitt socker i glass, pannacottakanske o i teet.
 
 
 
VIOLSOCKER
2 dl nyplockade luktviolblommor
1 dl strösocker
Rensa bort det gröna från blommorna. Strö 1/3 av sockret och hälften av luktviolerna i morteln och mal tills violerna finfördelats och nästan helt sugits upp av sockret. Fyll på med resten av blommorna och successivt resten av sockret under fortsatt malande så att violbladen mals ordentligt och fördelas jämnt i sockret. Den färdiga blandningen ger knappt 1,2 deciliter violsocker bör förbrukas inom några veckor.
 
 
 

 
 
 
 

Kommentarer


  1. Anonym 19 maj, 2015 on 12:48 Svara

    vackert

  2. christin 19 maj, 2015 on 15:20 Svara

    Härliga bilder! Älskar violer!!

  3. Julia 19 maj, 2015 on 16:27 Svara

    Gud vad fina bilder, violen är nog den finaste blomman som finns. Detta måste jag också prova! 😀

  4. Anonym 19 maj, 2015 on 16:58 Svara

    Vad fyndigt! Är nyfiken på hur det blir i glass! x

  5. Josefine 19 maj, 2015 on 18:25 Svara

    Fina bilder, ska kanske testa detta!

  6. diningandcooking 19 maj, 2015 on 18:59 Svara

    Jättefina bilder och det ser gott ut med violsocker också =)

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  7. Anonym 19 maj, 2015 on 19:48 Svara

    Åh det visste jag inte att man kunde göra?? Kan man göra detta av alla sortes violer eller är det någon särskild?

  8. Annster 20 maj, 2015 on 14:22 Svara

    Ser så härligt ut 🙂

  9. Anonym 20 maj, 2015 on 20:00 Svara

    Haha har nog aldrig hört talas om violsocker 😀

  10. Anonym 20 maj, 2015 on 22:18 Svara

    Så intressant och fräscht med viol/socker!!

  11. Anonym 21 maj, 2015 on 06:58 Svara

    Superfint!

  12. ronja 25 maj, 2015 on 12:24 Svara

    härliga foton 🙂

  13. Klara 29 november, 2015 on 21:41 Svara

    Huuur gott? Jag älskar viol, detta verkar så så så smarrigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna