VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Livsfarlig morotskladdkaka

Det börjar bli varmare i luften, igår gick vi faktiskt med bara t-shirt, det märks man har fyllts med mer energi från solens strålar för att jag står väldigt ofta i köket haha. Mer än vanligt alltså.
 
Jag var inne på bloggen Dessertordisaster som drivs av två tjejer. En blogg som jag verkligen gillar.
Mysigt, enkelt och härliga recept.
Jag fastnade för ett recept då de hade bakat en morotskakakladdkaka. Morotskaka och kladdkaka, inget kan gå fel liksom. hehe.
Jag hade rätt! Vilken kladdkaka!
 
Min son frågade om vi kunde äta denna kaka varje dag, hmm.. kan ju diskuteras.
Jag gillar faktiskt denna kladdkaka bättre än morotskakan för det är kladdigt, saftigt och mer smakrikt.
 
 
 
MOROTSKAKAKLADDKAKA
 

150 g normalsaltat smör

3 ägg

1,5 dl strösocker

1 dl farinsocker eller ljust muscovadosocker

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

2 tsk kanel

1 tsk vaniljsocker

1 tsk kardemumma

1 krm malen ingefära

1 krm salt

120 g finrivna morötter, urkramade ca 1,5 dl rivna morötter

 

CREAM CHEESE FROSTING

200 g philadelphiaost

2 msk mjölk

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

 

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret

Rör ihop ägg, socker, farinsocker, vaniljsocker, kanel, kardemumma, salt, kardemumma, ingefära, mjöl och rivna morötter . Rör försiktigt, inte för mycket.

Tillsätt de smälta smöret.

Smöra och bröa en 20 cm form. (Går bra med 24 med men ha den mindre i ugnen då)

Häll i smeten.

Grädda ca. 15 minuter. Stick ner en sticka. Den ska vara torr i kanterna och kladdig i mitten.

 

Rör ihop Philadelphia, vaniljsocker, mjölk, vaniljsocker och florsocker med elvisp tills smeten går ihop till din frosting.

Bre på din kladdkaka, njut!

 

 

Annons

Kommentarer


  1. Julia 13 maj, 2015 on 16:30 Svara

    Mums! Detta ser ju helt fantastiskt ut, om det ens kommer i närheten av hur gott det är med vanlig morotskaka så har vi nog en vinnare! 😀

  2. Therese 14 maj, 2015 on 10:39 Svara

    Gott det ser ut och låter! :)

  3. Annster 14 maj, 2015 on 12:56 Svara

    Ser så gott ut :)

  4. Elina 14 maj, 2015 on 19:23 Svara

    Den såg inte dålig ut den du!

  5. Viktoria 14 maj, 2015 on 21:02 Svara

    Ser verkligen smarrigt ut! Ska absolut testa den.

  6. Anonym 14 maj, 2015 on 23:56 Svara

    Åh vad underbart!!!

  7. Josefine 15 maj, 2015 on 09:03 Svara

    Åh vad gott!

  8. Benington.se 15 maj, 2015 on 09:18 Svara

    Spännande kombination! Det där måste man definitivt prova någon gång! :)

  9. Elin 15 maj, 2015 on 09:50 Svara

    Jag älskar både kladdkaka och morotskaka så detta låter som det bästa från två världar. Jag bara måste testa detta receptet! (^ ^)

    Kram på dig <3

  10. Anonym 15 maj, 2015 on 10:59 Svara

    Oj vad gott detta låter, måste prövas! 😀

  11. Anonym 15 maj, 2015 on 10:59 Svara

    Oj vad gott detta låter, måste prövas! 😀

  12. Anonym 15 maj, 2015 on 20:16 Svara

    Ojojoj va smarrigt!! Inte så förtjust i frosting men är den ok utan?

  13. Maria Grahn 15 maj, 2015 on 20:44 Svara

    Tack för tipset, den ser supergod ut. Ska testa göra den.

  14. Anonym 17 maj, 2015 on 19:28 Svara

    MUMS!! =)

  15. Cielo 17 maj, 2015 on 21:38 Svara

    Det lät riktigt gott det!

  16. Sofia 17 maj, 2015 on 22:05 Svara

    Åh vad gott!

  17. Anonym 18 maj, 2015 on 13:55 Svara

    Åh vad gott!

  18. Louise 18 maj, 2015 on 16:17 Svara

    MUMS!!!

  19. Evelina 19 maj, 2015 on 15:40 Svara

    Måste prova baka denna! 😀

  20. Anonym 19 maj, 2015 on 17:52 Svara

    mumsigt

  21. Erica 20 maj, 2015 on 06:55 Svara

    Den ser riktigt god ut och dina bilder är väldigt fina! Ska nog provbaka den någon dag

  22. Anonym 20 maj, 2015 on 22:11 Svara

    haha ååååg 😀

  23. Erika 3 juni, 2015 on 20:25 Svara

    Har precis tagit ut denna kladdkaka ur ugnen och funderar på frostingen, är den spritsbar? Med vänlig hälsning Erika

  24. Sweet and Simple 20 maj, 2015 on 16:09 Svara

    Tack snälla Erica ❤️

  25. Sweet and Simple 3 juni, 2015 on 20:35 Svara

    Jag kan inte svara på det. Har inte provat tyvärr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna