VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Påskförrätt- Kräftcheesecake i glas

 
Jag bara älskar högtider.
 
Att pynta hemmet efter olika högtider är så mysigt och roligt. Jag har satt upp påskgardinerna, börjat planera för påsken och påskriset är inhandlat .
Vi är väldigt traditionella i vår familj. Det är den traditionella laxen, ägghalvorna och mormors underbara fiskgratäng. Men i år tänkte jag prova något nytt till påskbordet.
 
Röran serverar jag i små glas istället för en hel tårta. Ett lättare alternativ och det går på ett kick. Det man ska vara försiktig med är att vispa för mycket då kan den bli för lös.  
 
Min fyra åriga son och hans vänner smakade på det här och dem älskade det! Så förrätten kan även passa för stora och små.
 
Cheesecakefyllningen är gjord på philadelphiaost, gräddfil, Creame fraiche, lime och citron, löjrom,dill och kräftor. Citronen och limen fräschar upp så bra och bryter av den neutralen philadelphiaosten.
 
Om man vill göra en cheesecakstårta så behöver man tillsätta fem stycken gelatinblad så inte allt säckar ihop.
 
KRÄFTCHEESECAKE
(4-6ers)
 
4 skivor mörkt bröd
 
2 dl fet cream fraiche
1 dl gräddfil
200 g philadelphiaost
1 burk löjrom
3 msk dill
1 dl hackade kräftstjärtar
1/2 citron
1 lime
 
Dekoration
Kräftstjärtar
citron
 
GÖR SÅHÄR
 
Ta fram 4-6 stycken glas beroende på hur mycket du vill ha i glasen.
Smula mörkt bröd i botten.
 
Ta fram en bunke och tillsätt cream fraiche, gräddfil, philadelphiaost, löjrom, dill, hackade kräftor, saft från 1 citron och lime. Rör så lite som möjligt.
Placera ut i glasen.
Dekorera med fler kräftstjärtar och en skiva citron.
 

Kommentarer


  1. Viktoria Ahl Gustavsson 15 mars, 2015 on 12:35 Svara

    Ååå vad gott det lät! Jag som just håller på att funderar över vad jag ska ha på påskbordet. Detta blir perfekt! Tack! 🙂

  2. Sara - h o b b y f o t o g r a f 15 mars, 2015 on 15:09 Svara

    Det där såg ju inte helt fy skam ut. Antar att det smakar därefter också, helt klart värt ett försök att knåpa ihop!

    För övrigt tack för en inspirerande matblogg. / Sara

  3. Isabella 16 mars, 2015 on 12:44 Svara

    Fin blogg 🙂
    Borde testa detta till påsk också, såg supergott ut

  4. tommy 20 mars, 2015 on 05:11 Svara

    fina bilder

  5. Amanda♥ 22 mars, 2015 on 22:40 Svara

    Ser sjukt gott ut! 🙂

  6. Helen 29 mars, 2015 on 21:16 Svara

    Mmm vilket bra tips:))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna