Här har vi något för chokladälskaren!
En chokladfondant med rinnig choklad och dumle som du serverar med en klick vispgrädde eller vaniljglass.
Det är svårt att ge exakt tid tid hur länge den ska vara i ugnen för alla ugnar är olika. Men jag brukar ta ut min när man ser att den dallrar i mitten. Sedan låter man den vila två minuter i formen sen trycker man ut den. I mitten ska de vara en rinnig och krämig och inte genomgräddad.
Den kan stå i 2 dygn i kyl innan du gräddar dem. Det blir 6 stycken normalstora fondanter av receptet eller 10 st små i aluminiumformar.
Fondanten är godast helt nygräddad men den funkar som kall med.
CHOKLADFONDANT
(10 st små)
100 g smör
100 g mörk choklad
1 dl socker
0,5 dl mjöl
2 ägg
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
12 dumle
uppvisad vispgrädde till servering
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret och häll i chokladen så den är helt smält.
Vispa upp ägg och socker pösigt. Vänd ner chokladblandningen.
Sikta i mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör om.
Ta fram formar och klicka i smet
Stick i en dumle
Grädda ca. 4-6 min (beroende på hur rinnigt/kladdigt du vill ha dem)
Åh, det här måste vara så gott! Ha en fin dag!
Detsamma
Gud vad fin den sista bilden var – riktigt vårig och ljus och chokladig! 🙂
Tusen tack
Åh, ser ju sjukt gott ut!
Finner inga ord.
🙂
Åhhh, vad mumsigt! 😀
Det ser galet gott ut! Kärlek på en tallrik. Och så väldigt fina bilder med vacker rekvisita. Kul att få ta del av!
Kram
Tack snälla
Wow ser så gott ut!! Ska inhandla Dumle direkt och pröva detta hemma! Fina bilder 🙂
Wow ser så gott ut!! Ska inhandla Dumle direkt och pröva detta hemma! Fina bilder 🙂
Ååh, vad mumsigt!
Det ser ju helt magiskt gott ut 😀
oj
oj vad dom såg goda ut* 😀
Ser riktigt gott ut!
Det ser för gott ut! Måste testa någon dag!
Taget! Detta blir efterrätt nästa middagsbjudning. Tack så mycket! 🙂
Men gud, helt fantastiska bilder! Wow 🙂 Fin blogg!
Tusen tack
Men mums! Tack för tipset.
Åh, det ser helt fantastiskt ut.
Låter riktigt gott.
Detta måste jag testa! Ser ju himla smarrigt ut
gud så smarrigt det såg ut! 🙂
Mmmm vad gott det lät! Smaskigt!
Mums vad gott 🙂
Åh de vattnas i munnen på mig! Det är fasiken att man inte är något vidare på att baka.
Jo då. Det klarar du 🙂
Mumsfillibaba 🙂 Så gott
Ser galet gott ut!
Så himla gott!
ser gott ut
Ser riktigt gott ut! Måste testa detta! 😀
Mums, så gott!
FY FAN VAD DET SER GOTT UT! M M M U M S !
Åh vad gott! Måste prova! ^^
jättefina bilder, ser svingott ut! Är det ett måste att den ska stå två dygn i kylan? elr är det nånting man kan skippa?
Man kan baka direkt 🙂
Mmm så gott!! Dreglar ?
Gud så gott det ser ut 🙂
ÅÅ vad gott! 😀
GAASSH va gott <3 HEJ:) KOLLA GÄRNA IN MIN BLOGG HAR VECKANS BLOGG SÅ GÅ GÄRNA IN OCH VAR MED 🙂
http://www.mathildaphotos.blogspot.se
OMG!! Vad smarrigt :))
Måste prova detta!! Fantastiskt! x
Ser super ut! Tror du dessa går att frysa och sen ta upp och ljumma till dem eller vad tror du?
Åååå har faktiskt inte testat
Åh, så himmelskt gott det ser ut!! 🙂
Det vattnas i munnen