VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Dumlefondant

Här har vi något för chokladälskaren!
En chokladfondant med rinnig choklad och dumle som du serverar med en klick vispgrädde eller vaniljglass.
Det är svårt att ge exakt tid tid hur länge den ska vara i ugnen för alla ugnar är olika. Men jag brukar ta ut min när man ser att den dallrar i mitten. Sedan låter man den vila två minuter i formen sen trycker man ut den. I mitten ska de vara en rinnig och krämig och inte genomgräddad.
Den kan stå i 2 dygn i kyl innan du gräddar dem. Det blir 6 stycken normalstora fondanter av receptet eller 10 st små i aluminiumformar.
Fondanten är godast helt nygräddad men den funkar som kall med.
CHOKLADFONDANT
(10 st små)
 100 g smör
100 g mörk choklad
1 dl socker
0,5 dl mjöl
2 ägg
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
12 dumle
uppvisad vispgrädde till servering
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret och häll i chokladen så den är helt smält.
Vispa upp ägg och socker pösigt. Vänd ner chokladblandningen.
Sikta i mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör om.
Ta fram formar och klicka i smet
Stick i en dumle
Grädda ca. 4-6 min (beroende på hur rinnigt/kladdigt du vill ha dem)

Kommentarer


  1. Katarina 11 mars, 2015 on 04:47 Svara

    Åh, det här måste vara så gott! Ha en fin dag!

  2. Gud vad fin den sista bilden var – riktigt vårig och ljus och chokladig! :)

  3. Amanda♥ 11 mars, 2015 on 20:48 Svara

    Åh, ser ju sjukt gott ut!

  4. Elina 13 mars, 2015 on 19:31 Svara

    Finner inga ord.

  5. ɑ n n i k ɑ 15 mars, 2015 on 16:34 Svara

    Åhhh, vad mumsigt! 😀

  6. Jasmine 15 mars, 2015 on 16:35 Svara

    Det ser galet gott ut! Kärlek på en tallrik. Och så väldigt fina bilder med vacker rekvisita. Kul att få ta del av!
    Kram

  7. ElisabetMarie 15 mars, 2015 on 17:24 Svara

    Wow ser så gott ut!! Ska inhandla Dumle direkt och pröva detta hemma! Fina bilder :)

  8. ElisabetMarie 15 mars, 2015 on 17:44 Svara

    Wow ser så gott ut!! Ska inhandla Dumle direkt och pröva detta hemma! Fina bilder :)

  9. Evelina 15 mars, 2015 on 18:06 Svara

    Ååh, vad mumsigt!

  10. Nellie 15 mars, 2015 on 18:35 Svara

    Det ser ju helt magiskt gott ut 😀

  11. frida 15 mars, 2015 on 19:39 Svara

    oj

  12. Anonym 15 mars, 2015 on 19:40 Svara

    oj vad dom såg goda ut* 😀

  13. Anonym 15 mars, 2015 on 21:58 Svara

    Ser riktigt gott ut!

  14. Clara Edvinsson 15 mars, 2015 on 22:21 Svara

    Det ser för gott ut! Måste testa någon dag!

  15. Julia 15 mars, 2015 on 23:27 Svara

    Taget! Detta blir efterrätt nästa middagsbjudning. Tack så mycket! :)

  16. Sara 16 mars, 2015 on 01:15 Svara

    Men gud, helt fantastiska bilder! Wow :) Fin blogg!

  17. Hanna 16 mars, 2015 on 05:59 Svara

    Men mums! Tack för tipset.

  18. Anonym 16 mars, 2015 on 07:31 Svara

    Åh, det ser helt fantastiskt ut.

  19. Johan 16 mars, 2015 on 07:56 Svara

    Låter riktigt gott.

  20. Anonym 16 mars, 2015 on 12:35 Svara

    Detta måste jag testa! Ser ju himla smarrigt ut

  21. kmstyle 16 mars, 2015 on 16:13 Svara

    gud så smarrigt det såg ut! :)

  22. Sabina 16 mars, 2015 on 16:44 Svara

    Mmmm vad gott det lät! Smaskigt!

  23. carro 16 mars, 2015 on 21:06 Svara

    Mums vad gott :)

  24. Anonym 16 mars, 2015 on 22:09 Svara

    Åh de vattnas i munnen på mig! Det är fasiken att man inte är något vidare på att baka.

  25. joe 17 mars, 2015 on 10:24 Svara

    Mumsfillibaba :) Så gott

  26. Ninni 18 mars, 2015 on 01:30 Svara

    Ser galet gott ut!

  27. Sofia 18 mars, 2015 on 15:54 Svara

    Så himla gott!

  28. Anonym 18 mars, 2015 on 16:13 Svara

    ser gott ut

  29. Hilda 18 mars, 2015 on 17:14 Svara

    Ser riktigt gott ut! Måste testa detta! 😀

  30. JUNITJEJ 19 mars, 2015 on 19:32 Svara

    Mums, så gott!

  31. Liisa Lindström 20 mars, 2015 on 08:30 Svara

    FY FAN VAD DET SER GOTT UT! M M M U M S !

  32. Jenny 20 mars, 2015 on 13:47 Svara

    Åh vad gott! Måste prova! ^^

  33. Hilda 20 mars, 2015 on 18:00 Svara

    jättefina bilder, ser svingott ut! Är det ett måste att den ska stå två dygn i kylan? elr är det nånting man kan skippa?

  34. Helen 31 mars, 2015 on 11:18 Svara

    Mmm så gott!! Dreglar 😉

  35. Mikaela 1 april, 2015 on 20:26 Svara

    Gud så gott det ser ut :)

  36. Josephine 1 april, 2015 on 20:45 Svara

    ÅÅ vad gott! 😀

  37. Mathilda<3 13 april, 2015 on 20:12 Svara

    GAASSH va gott <3 HEJ:) KOLLA GÄRNA IN MIN BLOGG HAR VECKANS BLOGG SÅ GÅ GÄRNA IN OCH VAR MED :)
    http://www.mathildaphotos.blogspot.se

  38. Anonym 20 april, 2015 on 21:36 Svara

    OMG!! Vad smarrigt :))

  39. Anonym 21 april, 2015 on 13:19 Svara

    Måste prova detta!! Fantastiskt! x

  40. Nickolina 17 september, 2015 on 12:30 Svara

    Ser super ut! Tror du dessa går att frysa och sen ta upp och ljumma till dem eller vad tror du?

  41. Inez 18 maj, 2016 on 15:46 Svara

    Åh, så himmelskt gott det ser ut!! :)

  42. Anonym 20 juni, 2016 on 07:35 Svara

    Det vattnas i munnen

  43. Sweet and Simple 15 mars, 2015 on 19:36 Svara

    Tusen tack

  44. Sweet and Simple 16 mars, 2015 on 12:45 Svara

    Tack

  45. Sweet and Simple 21 april, 2015 on 15:02 Svara

    Härligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna