Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa dina formar.
Smält smöret och låt svalna.
Ta fram en bunke och tillsätt de torra ingredinserna (mjöl, salt, vaniljsocker, kanel och bakpulver)
Vänd ner ägget och de smälta smöret. Knåda till en smidig deg.
Tryck i degen i formarna väldigt tunt. Stick hål i mitten av kakan hjälp av en gaffel.
Grädda 8-10 minuter eller tills de blir en aning bruna.
Låt svalna och slå ut från formarna.
Ta fram en kastrull till din kola.
Tillsätt socker, vispgrädde, sirap och vaniljsocker.
Låt det koka upp och sänk värmen en aning. Koka i 5 min.
Tillsätt smöret.
När såsen börjar bli tjock och det blir ränder i kolan så är den klar.
Låt svalna.
Lägg på en sked med kola på kakorna.
Vispa upp vispgrädde och spritsa ut.
Lägg på valfri frukt.
Kommentera