VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hemmagjord mandelmassa

 
 
Fettisdagen är imorgon!
 
Jag har laddat upp med en massa semmelbullar här hemma tillsammans med en hemmagjord mandelmassa och fluffig grädde.
 
Det är superlätt att göra sin egen mandelmassa. Du skållar mandeln och tar bort skalen, mixar ihop tillsammans med socker, florsocker och äggvita. Done!
 
Det bästa med att göra saker själv är att man vet vad som finns i och dessutom så är det så mycket godare. Om du vill ha recept på mina klassiska semmelbullar så hittar du den här
 
 
MANDELMASSA
 
200 g sötmandel
1/2 dl strösocker
1 dl florsocker
1 äggvita
 
 
GÖR SÅHÄR
Skålla mandeln och ta bort skalen. Mixa ihop tillsammans med socker, florsocker och äggvita tills det blir en slät smet.

Kommentarer


  1. Anonym 17 februari, 2015 on 13:45 Svara

    Du har inga tips till någon som har mjölk och ägg allergi? Försökt baka till min man men är ju helt omöjligt! (Han är nötallercikeroxå).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna