Vi har kommit in i Februari redan, jag har haft en fantastisk månad med underbara bakverk. Jag summerade Januari på
instagram med att ta fram alla mina bilder som har dykt upp på bloggen. Trevligt avslut på månaden tycker jag.
I alla fall här är en variant på semlan nämligen en semmelmaräng bakelse.
Krispiga kardemummamaränger med en hemmagjord mandelmassa och en fluffig grädde och sen lite mer mandel o smält choklad.
Marängen blev jättegoda när man tillsatte kardemumman, mer smak och det blev inte lika sött som vanlig maräng kan bli.
Hemmagjord mandelmassa blev så mycket godare än köpt! Prova vettja! Lätt är det med! Det enda du behöver är en mixer eller matberedare.
SEMMELMARÄNG
(ca. 15 små bottnar 7 cm)
3 äggvitor
2 dl socker
1 tsk äppelcidervinäger
2 tsk kardemumma
1 msk vaniljsocker
MANDELMASSA
200 gram skållad mandel
3 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk vatten
DEKORATION
4 dl grädde
1 dl hackad mandel
50 g mörkt choklad
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 130 grader. (Sätt en extra plåt längst uppe i ugnen för att undvika bruna maränger)
Vispa upp äggvitorna till en fast smet. Tillsätt lite socker och vinäger i taget. Inte för snabbt så smeten blir grynig o tråkig!
Rita 15-20 st runda ringar på ett bakplåtspapper
Spritsa ut marängbottnar eller gör stjärnor av en tyll.
Ställ plåten längst nere i ugnen.
Grädda 30-45 minuter beroende på storlek.
När du kan lyfta upp marängerna är de klara.
Låt svalna på plåten
Skålla mandel och torka av i en handduk. Mal fint i mixer. Blanda med florsocker. Tillsätt vatten.
Vispa upp vispgrädden, hacka mandel och smält chokladen.
Lägg på en klick mandelmassa på marängen och sedan en klick grädde. Strö på hackad mandel och ringla över choklad.
Hej!
Jag har just hittat och börjat följa din fina blogg! Av en slump råkade jag dessutom bli din 1000:e följare… 😉
Så goda dom ser ut
Har en veckans blogg tävling uppe om du är intresserad
Annars ber jag om ursäkt för kommentaren 
Du är sååå duktig och påhittig😊