VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Semmelkladdkaka

 
I år kände jag mig lite småtrött på de vanliga semlorna o jag ville skapa något nytt.
Min man är galen i semlor så det blir väl ett gäng vanliga semlor, jag är inte direkt förtjust i semlor men den här kladdkakan som smakar semlor, ja men tack! 
 
Jag smaksatte min kladdkaka med kardemumma, vaniljsocker och mandelmassa.
En lagom smak med kardemumma och tillsammans med vaniljen så blev det en perfekt kladdkaka.
 
Jag såg även en annan bloggare hade fått idén att göra en semmelkladdkaka, otroligt roligt. Bloggen heter dessertordisaster. 
 
Man kan bestämma själv om man vill ha extra mandelmassa på efter gräddningen. Men massa grädde måste man ha på!
 
 
 
 
SEMMELKLADDKAKA
 
150 g smält smör
100 g mandelmassa
3 dl socker
2,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
1 krm salt
2 ägg
 
+
Efter gräddningen 100 g mandelmassa
Grädde efter behag
florsocker
 
GÖR SÅHÄR
 
Blanda ihop socker, mjöl, vaniljsocker, kardemumma och salt.
Knäck i äggen. Riv ner mandelmassa.
Tillsätt salt.
Smält smöret och rör om till en jämn smet.
 
Smöra och bröa en form (20-22 cm)
Häll i smeten och grädda ca.
15-20 minuter i 200 grader.
Kakan ska vara kladdig i mitten.
Låt kakan svalna.
Lägg ev. på mer mandelmassa och vispad grädde. Pudra över lite florsocker.

Kommentarer


  1. Frida 29 januari, 2015 on 12:51 Svara

    Vilket gott recept. Det står socker två gånger i receptet. Hur mycket socker hade du i kakan? Tack för en jättebra blogg.

  2. Jenny 29 januari, 2015 on 12:54 Svara

    Låter riktigt gott. I receptet står det socker två gånger men inget mjöl som det står i beskrivningen så misstänker att den ena mängden socker i receptet ska vara mjöl men vilken? 🙂

  3. Sara 29 januari, 2015 on 13:45 Svara

    Åh det både ser och låter alldeles fantastiskt. Måste testa!! Fast jag måste göra en glutenfri variant 🙂

  4. charlottadayanddream 29 januari, 2015 on 16:09 Svara

    Oj så gott det låter och ser ut och som vanligt de vackraste bilder! Denna måste jag prova i helgen. Tack för inspo. Kram

  5. Annster 29 januari, 2015 on 16:49 Svara

    Ser farligt gott ut 🙂

  6. felica 29 januari, 2015 on 16:57 Svara

    fy vad gott

  7. Elina 29 januari, 2015 on 17:00 Svara

    Ska faktiskt ta och testa detta efter min träning ikväll och ge min brorsa i födelsedagspresent! 😀

  8. Lena 29 januari, 2015 on 17:19 Svara

    Åhh,har skrivit ut receptet och direkt till affären nu, ser ju fantastiskt gott ut. Detta måste göras direkt.
    Tack för all inspiration

  9. Jenny 29 januari, 2015 on 18:32 Svara

    Gud så gott!

  10. Mikaela 29 januari, 2015 on 18:35 Svara

    Denna måste jag verkligen prova att göra, min man älskar semlor och kladdkaka 🙂

  11. Anonym 29 januari, 2015 on 18:39 Svara

    Åh wow, det ser supergott ut =)

  12. JUNITJEJ 29 januari, 2015 on 19:07 Svara

    Så smaskigt!

  13. Filippa 29 januari, 2015 on 19:47 Svara

    Häftigt! Gillar inte semlor jag heller, men dessa kanske jag gillar? Blir nog att testa dessa. 🙂

  14. Venice 29 januari, 2015 on 19:56 Svara

    WOW!! 😀

  15. biggeros 29 januari, 2015 on 19:58 Svara

    Men så spännande÷)

  16. låter riktigt smarrigt. kanske kan jag för första gången i mitt liv få chansen att smaka på en "semla" nu då, när det faktiskt SKA vara kladdigt 😉 (jag har celiaki så alla bröd blir stenhårda och torra och alla kakor smuliga eller kladdiga när jag bakar, så då är detta recept perfekt ju, haha!)

    • Sweet and Simple 29 januari, 2015 on 20:33 Svara

      Jag gillar inte semlor. Men den här föll mig i smaken

  17. Anonym 29 januari, 2015 on 20:43 Svara

    Jisses det där MÅSTE prövas smarast!!!

  18. Anonym 29 januari, 2015 on 20:44 Svara

    Shit det där lät sjukt jäääääkla gott. Ska göra den till helgen helt klart!

  19. Fröken.A 29 januari, 2015 on 20:53 Svara

    Åh mums!!

  20. Anonym 29 januari, 2015 on 22:12 Svara

    Jäklar, låter ju fööör gott 🙂

  21. Anonym 29 januari, 2015 on 22:15 Svara

    Åh!! Detta blir årets semla! Tack för receptet!

  22. JOSEFINE 29 januari, 2015 on 22:23 Svara

    Det här ser fantastiskt gott ut!! x

  23. Fani 29 januari, 2015 on 23:15 Svara

    Åh gud vad gott det lät och såg ut!

  24. Camilla 30 januari, 2015 on 09:02 Svara

    Åh, så fina bilder. Lomelino liknande! Ska absolut prova din kaka, verkar super god! Tack för fin blogg!

  25. pilla 30 januari, 2015 on 09:49 Svara

    Men så häftigt! Får lägga in den på min testa äta lista.

  26. carro 30 januari, 2015 on 10:39 Svara

    åh så gott det lät 🙂

  27. Anonym 30 januari, 2015 on 12:52 Svara

    Öhh GOTT!! Det där måste jag ju prova.

  28. ɑ n n i k ɑ 30 januari, 2015 on 13:01 Svara

    Mumsigt 😀

  29. Anonym 30 januari, 2015 on 17:32 Svara

    Roligt! Värst vad mycket nymodigheter kring semlan det dykt upp i år! ^^

  30. Christina 30 januari, 2015 on 20:30 Svara

    Nu är den i ugnen, bara smeten var väldigt god så det kan bara bli väldigt bra det här.

  31. Paulina 30 januari, 2015 on 22:58 Svara

    MUMS! 😀

    //Paulina från nouw.com/100kitchenstories

  32. Christina 31 januari, 2015 on 09:03 Svara

    NU har jag provsmakat, den var ju hur god som helst!! Den kommer jag att göra många gånger. Tack för receptet 🙂

  33. Anonym 31 januari, 2015 on 12:54 Svara

    Mums!

  34. FruJag 31 januari, 2015 on 16:54 Svara

    Blev bjuden på denna nu i helgen och hade den även till gäster idag. Alla gillade den! Vi körde enbart med extra grädde o det var supergott.

    Jag älskar semlor o detta kommer absolut göras fler gånger.
    Tack!

  35. Magdalena Berger 31 januari, 2015 on 19:21 Svara

    Du ger mig min matlust tillbaka. Jag ligger hemma med influensa och kommer mig inte för att laga nån mat. Du har så fantastiskt vackra och smakfulla bilder. Jag blir så sugen.
    Hälsningar Magdlanea

  36. Susanne 31 januari, 2015 on 20:51 Svara

    Supergod kaka! Tack för att du delade med dig av både inspirerande bilder och receptet! Susanne

  37. biggeros 1 februari, 2015 on 10:27 Svara

    Supergott!!! Den ska testas÷) Tack!!!

  38. Gina 1 februari, 2015 on 11:29 Svara

    gott! 🙂

  39. Stefan 1 februari, 2015 on 11:39 Svara

    Du följer upp wrapen, calzonen, semla i bröd, med semelkakan. Vågat!

    Ser för övrigt jävligt gott ut!

  40. Ebba 1 februari, 2015 on 17:26 Svara

    Åh! Den ser helt underbar ut!

  41. Kajsa 1 februari, 2015 on 19:54 Svara

    Mums!! 🙂

  42. Ann-Louise 1 februari, 2015 on 21:41 Svara

    Bakade den idag – supergod!!!!
    Tack!

  43. zabina 2 februari, 2015 on 08:16 Svara

    oh herremingud så gott det ser ut! Typ samma som när saffranskladdkakan kom, otroligt gott!

  44. sandra - 3 barns mamma <3 2 februari, 2015 on 09:35 Svara

    Men vilken kanon ide. Lätt både vackert och såg tok gott.
    Tack för inspirationen!!!

  45. Karin @pampas deli 2 februari, 2015 on 10:26 Svara

    O va spännande. Hernan är inte heller helt förtjust i den traditionella semlan så denna ska jag testa att göra. Kladdkaka kan ju aldrig bli fel ;D

  46. Jenny 2 februari, 2015 on 13:16 Svara

    Jag bakade denna i helgen och gud så god den är!! Aldrig mer vanliga semlor, nu är det semmelkladdkakan som gäller! =) Tack för receptet!

  47. Småstadsfrun 9 februari, 2015 on 16:02 Svara

    Oj så spännande och kul! Varför köra på klassiker hela tiden liksom? 🙂

  48. Josefin 16 februari, 2015 on 13:04 Svara

    Kan man frysa in kladdkakan och äta den några dagar senare?

  49. Jeanette Karlsson 17 februari, 2015 on 12:40 Svara

    Måste testa!Låter smarrigt;-)

  50. Julia 18 februari, 2015 on 18:39 Svara

    Har visat detta recept för typ alla jag känner de senaste dagarna, det verkar helt stört gott. Måste testa i helgen!

  51. CAMILLAESI 22 januari, 2016 on 20:57 Svara

    Åh så gott 😀

  52. Anonym 22 januari, 2016 on 22:01 Svara

    Mums va gott. Blir perfekt att njuta av medan jag virkar mina hjärtan

  53. ISA 22 januari, 2016 on 22:40 Svara

    åh herre så gott! det rinner ju verkligen ut kladd.. mmh<3

  54. Anonym 22 januari, 2016 on 22:50 Svara

    Gaaalet gott!

  55. Felicia - Konstverk och mammaliv. 23 januari, 2016 on 19:24 Svara

    Men åh vad gott! 🙂

  56. Rode Gradin 24 januari, 2016 on 22:55 Svara

    Älskar när man kommer på nya ideér till gamla traditioner. Detta låter hur smarrigt som helst!

  57. Patricia 25 januari, 2016 on 16:19 Svara

    Åh, mums!! Måste testas!! 😀

  58. Annika 31 januari, 2016 on 09:57 Svara

    Ser jättegott ut! Om man vill göra kladdkakemuffins istället, vad tror du man ska grädda i för temperatur då och hur länge? 🙂

  59. Mums vad gott:)

  60. Mikaela 4 februari, 2016 on 16:49 Svara

    Låter ju gott! 😀

  61. Men åh, verkar ljuvligt gott!

  62. Anonym 20 februari, 2016 on 14:14 Svara

    Denna är supergod!! Lovar!
    / Malin
    malinedlund.blogg.se

  63. Anonym 10 juni, 2016 on 21:29 Svara

    Ser alldeles för gott ut!??

  64. Ann 8 januari, 2017 on 21:33 Svara

    Så enkelt och ändå proffsigt

Lämna ett svar till CAMILLAESI Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna