I år kände jag mig lite småtrött på de vanliga semlorna o jag ville skapa något nytt.
Min man är galen i semlor så det blir väl ett gäng vanliga semlor, jag är inte direkt förtjust i semlor men den här kladdkakan som smakar semlor, ja men tack!
Jag smaksatte min kladdkaka med kardemumma, vaniljsocker och mandelmassa.
En lagom smak med kardemumma och tillsammans med vaniljen så blev det en perfekt kladdkaka.
Jag såg även en annan bloggare hade fått idén att göra en semmelkladdkaka, otroligt roligt. Bloggen heter dessertordisaster.
Man kan bestämma själv om man vill ha extra mandelmassa på efter gräddningen. Men massa grädde måste man ha på!
SEMMELKLADDKAKA
150 g smält smör
100 g mandelmassa
3 dl socker
2,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
1 krm salt
2 ägg
+
Efter gräddningen 100 g mandelmassa
Grädde efter behag
florsocker
GÖR SÅHÄR
Blanda ihop socker, mjöl, vaniljsocker, kardemumma och salt.
Knäck i äggen. Riv ner mandelmassa.
Tillsätt salt.
Smält smöret och rör om till en jämn smet.
Smöra och bröa en form (20-22 cm)
Häll i smeten och grädda ca.
15-20 minuter i 200 grader.
Kakan ska vara kladdig i mitten.
Låt kakan svalna.
Lägg ev. på mer mandelmassa och vispad grädde. Pudra över lite florsocker.
Vilket gott recept. Det står socker två gånger i receptet. Hur mycket socker hade du i kakan? Tack för en jättebra blogg.
Låter riktigt gott. I receptet står det socker två gånger men inget mjöl som det står i beskrivningen så misstänker att den ena mängden socker i receptet ska vara mjöl men vilken?
Åh det både ser och låter alldeles fantastiskt. Måste testa!! Fast jag måste göra en glutenfri variant
Oj så gott det låter och ser ut och som vanligt de vackraste bilder! Denna måste jag prova i helgen. Tack för inspo. Kram
Men oh tack snälla du ❤️
Ser farligt gott ut
fy vad gott
Ska faktiskt ta och testa detta efter min träning ikväll och ge min brorsa i födelsedagspresent! 😀
Åhh,har skrivit ut receptet och direkt till affären nu, ser ju fantastiskt gott ut. Detta måste göras direkt.
Tack för all inspiration
Ååå va roligt. Meddela mig gärna sen hur det gick
Gud så gott!
Denna måste jag verkligen prova att göra, min man älskar semlor och kladdkaka
Åh wow, det ser supergott ut =)
Så smaskigt!
Häftigt! Gillar inte semlor jag heller, men dessa kanske jag gillar? Blir nog att testa dessa.
WOW!! 😀
Men så spännande÷)
låter riktigt smarrigt. kanske kan jag för första gången i mitt liv få chansen att smaka på en "semla" nu då, när det faktiskt SKA vara kladdigt 😉 (jag har celiaki så alla bröd blir stenhårda och torra och alla kakor smuliga eller kladdiga när jag bakar, så då är detta recept perfekt ju, haha!)
Jag gillar inte semlor. Men den här föll mig i smaken
Jisses det där MÅSTE prövas smarast!!!
Shit det där lät sjukt jäääääkla gott. Ska göra den till helgen helt klart!
Åh mums!!
Jäklar, låter ju fööör gott
Åh!! Detta blir årets semla! Tack för receptet!
Det här ser fantastiskt gott ut!! x
Åh gud vad gott det lät och såg ut!
Åh, så fina bilder. Lomelino liknande! Ska absolut prova din kaka, verkar super god! Tack för fin blogg!
Men så häftigt! Får lägga in den på min testa äta lista.
åh så gott det lät
Öhh GOTT!! Det där måste jag ju prova.
Mumsigt 😀
Roligt! Värst vad mycket nymodigheter kring semlan det dykt upp i år! ^^
Nu är den i ugnen, bara smeten var väldigt god så det kan bara bli väldigt bra det här.
MUMS! 😀
//Paulina från nouw.com/100kitchenstories
NU har jag provsmakat, den var ju hur god som helst!! Den kommer jag att göra många gånger. Tack för receptet
Mums!
Blev bjuden på denna nu i helgen och hade den även till gäster idag. Alla gillade den! Vi körde enbart med extra grädde o det var supergott.
Jag älskar semlor o detta kommer absolut göras fler gånger.
Tack!
Du ger mig min matlust tillbaka. Jag ligger hemma med influensa och kommer mig inte för att laga nån mat. Du har så fantastiskt vackra och smakfulla bilder. Jag blir så sugen.
Hälsningar Magdlanea
Supergod kaka! Tack för att du delade med dig av både inspirerande bilder och receptet! Susanne
Va roligt att höra
Supergott!!! Den ska testas÷) Tack!!!
gott!
Du följer upp wrapen, calzonen, semla i bröd, med semelkakan. Vågat!
Ser för övrigt jävligt gott ut!
Åh! Den ser helt underbar ut!
Mums!!
Bakade den idag – supergod!!!!
Tack!
oh herremingud så gott det ser ut! Typ samma som när saffranskladdkakan kom, otroligt gott!
Men vilken kanon ide. Lätt både vackert och såg tok gott.
Tack för inspirationen!!!
O va spännande. Hernan är inte heller helt förtjust i den traditionella semlan så denna ska jag testa att göra. Kladdkaka kan ju aldrig bli fel ;D
Jag bakade denna i helgen och gud så god den är!! Aldrig mer vanliga semlor, nu är det semmelkladdkakan som gäller! =) Tack för receptet!
Vad glad jag blir tack!
Oj så spännande och kul! Varför köra på klassiker hela tiden liksom?
Kan man frysa in kladdkakan och äta den några dagar senare?
ja
Måste testa!Låter smarrigt;-)
Har visat detta recept för typ alla jag känner de senaste dagarna, det verkar helt stört gott. Måste testa i helgen!
Åh så gott 😀
Mums va gott. Blir perfekt att njuta av medan jag virkar mina hjärtan
åh herre så gott! det rinner ju verkligen ut kladd.. mmh<3
Gaaalet gott!
Men åh vad gott!
Älskar när man kommer på nya ideér till gamla traditioner. Detta låter hur smarrigt som helst!
Åh, mums!! Måste testas!! 😀
Ser jättegott ut! Om man vill göra kladdkakemuffins istället, vad tror du man ska grädda i för temperatur då och hur länge?
Samma temp och kanske 10 minuter
Mums vad gott:)
Låter ju gott! 😀
Men åh, verkar ljuvligt gott!
Denna är supergod!! Lovar!
/ Malin
malinedlund.blogg.se
Ser alldeles för gott ut!??
Så enkelt och ändå proffsigt
Ändrat ❤️tack
Va härligt
Va spännande
Tack snälla