Geisha är en chokladkaka som innehåller en härligt krämig hasselnötsnougat. Jag tog saken i egna händer och provade ett eget recept.
Nougaten är lätt att få till. Rosta hasselnötter i en stekpanna och ta av skalen, sen smälter du choklad och blandar tillsammans med nötterna, mixa ihop och rör i lite florsocker, done!
På nougaten vilar ännu mer choklad, hälften mörk och ljus.
Tänk på att använda bra kvalite när du jobbar med choklad så man slipper att temperera chokladen, sen är det så mycket godare med en härligt god choklad med kärlek.
Mina geisha blev mer tjocka än dem man köper så om man tunnare så går det alldeles utmärkt. Det är bara att använda en större form.
GEISHA
NOUGAT
1 dl hasselnötter
0,7 dl florsocker
130 g ljust choklad
CHOKLADÖVERDRAG
70 g mörkt choklad
30 g ljust choklad
GÖR SÅHÄR
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Akta så du inte bränner dem.
När skalen börjar lossna så är de färdiga.
Häll nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalen.
Smält ljust choklad i ett vattenbad eller i micron. Häll i nötterna och mixa ihop.
Tillsätt florsocker.
Ta fram en form. Jag använde en avlång form 20*15 cm. Om ni vill ha en tunnare geisha så ta en större form.
Lägg i bakplåtspapper.
Tryck i nougaten.
Smält sedan chokladöverdraget.
Ta fram en värmetålig skål och smält den ljusa och den mörka chokladen.
Häll på nougaten.
Låt stå minst 20 minuter i frys.
När du trycker fingret på chokladen så ska den vara hård.
Skär i önskade bitar.
Tack snälla för receptet. Här i Medelhavet får jag tyvärr inte tag på Geisha men nu vet jag hur jag kan göra min egna -sluuurp!
åh måste verkligen pröva detta! 😀
Ser helt galet gott ut =)
OMG ❤ vad gott de ser ut och är säker 100 gånger godare ❤ ska genast göra det ❤ ❤ ❤ kram ❤ ❤
Vad roligt
Låter enkelt och är supergott så detta ska testas, ja!
Mums!
Åhh vad gott! 🙂
Jag som älskar geisha! Ska absolut testas 🙂
hihi, inte bra att titta på detta en tisdagskväll, yummie!
Tack för receptet!
Mmmm vad gott!!! 😀
Alltså <3 Detta ska bakas nu när kärleken åker iväg på SM (som avskyr allt med nötter..) mums!
Åh gud va gott.. Detta måste ja testa någon gång!:)
Oh my god! Nu vattnas det i munnen! Geisha var min absoluta favorit ett tag, mums!
åhhh såg gott ut.
Dör lite inombords..
Det ser galet gott ut! Geisha är absolut en av mina favoriter när det kommer till chokladbitar.
Dina bilder är makalöst bra – så inspirerande!
Kram
Va roligt artt höra tusen tack
Åh, låter hur gott som helst! Måste testa.
gott
åh åh vad fint och gott det ser ut att vara!
Jag delar ditt recept igen på bloggen, hoppas det är okej att jag lånar bilden? Det ser SÅ sinnessjukt gott ut.
Absolut bara roligt
Dom där såg riktigt ljuvliga ut!
Måste absolut testas här hemma bland oss chokladälskare 😀
SÅ MAGISKT!! 😀
Jättefina bilder!
Oj, detta måste jag verkligen prova. Verkade vara så enkelt och Geisha som är sååå gott!
Men gud så gott!!! Have to try it!
Looks amazingly good 🙂
Herregud vad gott!!!