VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hemmagjord geisha

 
 
 
Geisha är en chokladkaka som innehåller en härligt krämig hasselnötsnougat. Jag tog saken i egna händer och provade ett eget recept.
Nougaten är lätt att få till. Rosta hasselnötter i en stekpanna och ta av skalen, sen smälter du choklad och blandar tillsammans med nötterna, mixa ihop och rör i lite florsocker, done!
På nougaten vilar ännu mer choklad, hälften mörk och ljus.
Tänk på att använda bra kvalite när du jobbar med choklad så man slipper att temperera chokladen, sen är det så mycket godare med en härligt god choklad med kärlek.
 
Mina geisha blev mer tjocka än dem man köper så om man tunnare så går det alldeles utmärkt. Det är bara att använda en större form.
 
 
 
 
GEISHA
 
NOUGAT
1 dl hasselnötter
0,7 dl florsocker
130 g ljust choklad
 
CHOKLADÖVERDRAG
 
70 g mörkt choklad
30 g ljust choklad
 
GÖR SÅHÄR
 
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Akta så du inte bränner dem.
När skalen börjar lossna så är de färdiga.
Häll nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalen.
Smält ljust choklad i ett vattenbad eller i micron. Häll i nötterna och mixa ihop.
Tillsätt florsocker.
Ta fram en form. Jag använde en avlång form 20*15 cm. Om ni vill ha en tunnare geisha så ta en större form.
Lägg i bakplåtspapper.
Tryck i nougaten.
 
Smält sedan chokladöverdraget.
Ta fram en värmetålig skål och smält den ljusa och den mörka chokladen.
Häll på nougaten.
Låt stå minst 20 minuter i frys.
När du trycker fingret på chokladen så ska den vara hård.
Skär i önskade bitar.
 

Kommentarer


  1. Helena 27 januari, 2015 on 15:20 Svara

    Tack snälla för receptet. Här i Medelhavet får jag tyvärr inte tag på Geisha men nu vet jag hur jag kan göra min egna -sluuurp!

  2. Bella 27 januari, 2015 on 17:51 Svara

    åh måste verkligen pröva detta! 😀

  3. Anonym 27 januari, 2015 on 18:07 Svara

    Ser helt galet gott ut =)

  4. Selena 27 januari, 2015 on 18:08 Svara

    OMG ❤ vad gott de ser ut och är säker 100 gånger godare ❤ ska genast göra det ❤ ❤ ❤ kram ❤ ❤

  5. Elina 27 januari, 2015 on 19:17 Svara

    Låter enkelt och är supergott så detta ska testas, ja!

  6. Katta 27 januari, 2015 on 19:39 Svara

    Mums!

  7. Emmelie 27 januari, 2015 on 20:04 Svara

    Åhh vad gott! 🙂

  8. Peasyeasy 27 januari, 2015 on 20:17 Svara

    Jag som älskar geisha! Ska absolut testas 🙂

  9. Elin 27 januari, 2015 on 20:23 Svara

    hihi, inte bra att titta på detta en tisdagskväll, yummie!

  10. JUNITJEJ 27 januari, 2015 on 20:24 Svara

    Tack för receptet!

  11. Kajsa 27 januari, 2015 on 21:11 Svara

    Mmmm vad gott!!! 😀

  12. Anonym 27 januari, 2015 on 21:22 Svara

    Alltså <3 Detta ska bakas nu när kärleken åker iväg på SM (som avskyr allt med nötter..) mums!

  13. therese 27 januari, 2015 on 21:43 Svara

    Åh gud va gott.. Detta måste ja testa någon gång!:)

  14. Anna Holm 27 januari, 2015 on 22:14 Svara

    Oh my god! Nu vattnas det i munnen! Geisha var min absoluta favorit ett tag, mums!

  15. malin 27 januari, 2015 on 22:40 Svara

    åhhh såg gott ut.

  16. Emilia 27 januari, 2015 on 22:45 Svara

    Dör lite inombords..

  17. Jasmine 28 januari, 2015 on 09:25 Svara

    Det ser galet gott ut! Geisha är absolut en av mina favoriter när det kommer till chokladbitar.
    Dina bilder är makalöst bra – så inspirerande!
    Kram

  18. Sabina 28 januari, 2015 on 09:38 Svara

    Åh, låter hur gott som helst! Måste testa.

  19. Johan 28 januari, 2015 on 09:44 Svara

    gott

  20. ellen 28 januari, 2015 on 10:04 Svara

    åh åh vad fint och gott det ser ut att vara!

  21. Chips&Choklad 28 januari, 2015 on 10:32 Svara

    Jag delar ditt recept igen på bloggen, hoppas det är okej att jag lånar bilden? Det ser SÅ sinnessjukt gott ut.

  22. M. 28 januari, 2015 on 10:33 Svara

    Dom där såg riktigt ljuvliga ut!
    Måste absolut testas här hemma bland oss chokladälskare 😀

  23. Josephine 28 januari, 2015 on 11:06 Svara

    SÅ MAGISKT!! 😀

  24. Anonym 28 januari, 2015 on 12:40 Svara

    Jättefina bilder!

  25. Entreprenista 28 januari, 2015 on 12:42 Svara

    Oj, detta måste jag verkligen prova. Verkade vara så enkelt och Geisha som är sååå gott!

  26. Josie 29 januari, 2015 on 01:15 Svara

    Men gud så gott!!! Have to try it!

  27. Kakkutaikuri 29 januari, 2015 on 19:43 Svara

    Looks amazingly good 🙂

  28. Stella Fadel 2 februari, 2015 on 16:36 Svara

    Herregud vad gott!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna