VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pepparkakspannacotta

Nu är det snart jul igen i stugorna.
Granen står så grön och grann i stugan, knäcken är gjord, julklapparna ligger under granen och jag bara njuter.
Jag är som ett barn innan jul, det pirrar fortfarande i magen dagarna innan julafton. Att alla i familjen samlas, dricker glögg och äter god julmat är underbart.
Efter all julmat så är man ju så mätt och kanske inte är så sugen på gröt. Så varför inte göra något lättare som pepparkakspannacotta?
Jag använde mig av små formar som jag handlade på ica maxi. Visst är den söta? Det funkar även att baka sockerkaka i dem.
PEPPARKAKSPANNACOTTA
5 dl vispgrädde
3 stycken gelatinblad
0,5 dl strösocker
1 st vaniljstång
0,5 tsk kanel
1 krm nejlika
1 krm mald ingefära
eller 1 tsk pepparkakskryddor
GÖR SÅ HÄR
Lägg gelatinen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
Koka upp grädde, vaniljstång, kanel, ingefära och socker.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i grädden.
Plocka ur vaniljstången och blanda i gelatinblad.
 Ta av kastrullen från värmen och låt svalna något. Häll upp i formarna.

 


Kommentarer


  1. Veronica 20 december, 2016 on 21:38 Svara

    Oh detta kan ju vara något för julafton! Kan man ha något till? Man brukar ju ofta ha bär eller något tänkte jag.

    • Sweet and Simple 21 december, 2016 on 09:37 Svara

      Jag hade hallon i min :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna