Då är saffransveckan slut och vi har hunnit med en hel recept.
Jag hoppas att jag har inspirerat någon där ute iallafall.
Sist ut är en krämig saffranstryffel med vit choklad.
Det som är så bra med tryffel att det är så himla enkelt. Koka upp ingredinserna sen in i kylen några timmar, rulla i florsocker, choklad eller kokos, klart!
En kopp kaffe till så är dagen komplett!
SAFFRANSTRYFFEL
3/4 dl vispgrädde
0,25 g saffran
200 g vit choklad
25 g smör
Florsocker, choklad eller kokos att rulla i
GÖR SÅHÄR
Koka upp grädde och saffran. Finhacka chokladen och rör ner i grädden. Klicka i smöret. Låt stela i kyl 2 timmar, men om du har bråttom så in i frysen någon halvtimme.
Ta upp en klick tryffel med en sked och rulla till en kula. Rulla bollarna i florsocker.
Förvara i kyl.
Det där receptet kan man ju inte klara sig utan! Mums!
men vad gott
Det ser fantastiskt ut! Detta måste jag pröva.