Knäck är ett måste till julbaket. Det blir ingen jul utan knäck, lussekatter och pepparkakor.
Jag brukar dra mig för koka knäck för att det blir så himla kladdigt och det är svårt att få i knäcken i formarna.
Så istället för att fördela smeten i knäckformar så hällde jag knäcksmeten på ett bakplåtspapper istället och det blev helt helt kladdfritt.
In i frysen i en kvart, bryt önskade bitar, klart!
Jag rostar alltid mina nötter innan jag tillsätter de i smeten. Det blir mer smak och det blir godare enligt mig, prova vettja!
Jag kokar min knäck till exakt 130 grader, då tycker jag den blir lagom seg men ändå lite hård. Sen tillsätter du smör och rostade nötter. Här kan du gå helt bananas. Tillsätt polkagrisar, choklad eller varför inte lite marschmallows och smarties?
KNÄCKBRÄCK
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 msk smör
1 dl hackade mandel
1 dl hackade hasselnötter
GÖR SÅHÄR
.
Tillsätt vispgrädde, ljus sirap och socker i en kastrull. Låt det koka upp till 130 grader.
Ta fram en annan kastrull och tillsätt hackade nötter. Stek i 1 min på hög värme eller när nötterna får färg.
Vänd ner nötterna i knäcken med smöret.
Ta fram en form med ett bakplåtspapper i. Bre ut ett tunt lager knäck. In i frysen minst 20 minuter. Bryt önskade bitar.
Jag brukar hälla knäcksmeten i en tillbringare och sen hälla i formarna. Går jättesmidigt!
Mums 😀
Smart för jag har tröttnat på kladdet när man ska försöka få i formar… men jag älskar knäck 🙂
mums
Det där ser jättegott ut!
Åhhhhh vad gott!!!
Åh ser fantastiskt ut, bra alternativ till den klassiska knäcken!