VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pepparkaka cookies

Nu är julbakningen igång på riktigt!

De här kakorna alltså.
De är sega, krispiga, knäckiga och alldeles underbara.
De här kakorna kommer jag definitivt baka till varje jul.
Kakorna får en konsistens som är lite segare på mitten och något knäckigare i kanterna.
Jag tog ut mina kakor exakt efter åtta minuter. Kakorna är mjuka när dem kommer ut från ugnen men när de får vila så blir dem en aning hårdare.
Förvara kakorna i en burk eller frys in dem.
GINGERDOODLE
125 g rumstemperatat smör
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 ägg
en nypa salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk mald nejlika
1 tsk ingefära
1,5 tsk bakpulver
4 dl mjöl
+1,5 dl strösocker med 2 tsk kanel till rullningen
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.
Micra smöret några sekunder så det nästan är smält
Vispa upp smör,strösocker och farinsocker med elvisp ca 2minuter på hög hastighet. Tillsätt ägget och vispa någon minut till.
Ta fram en annan bunke och tillsätt de torra ingredinserna (mjöl, salt, vaniljsocker, kanel,nejlika, ingefära och bakpulver)
Vänd ner i smörblandningen. Rör om väl och arbeta till en smidig deg. (Jag knådar med mina händer)
Rulla bollar och rulla i kanelsocker. Rör ihop socker och kanel till rullingen och rulla kakorna där i. Platta till kakan något.
Grädda 7-10 minuter i mitten av ugnen.
Låt kakorna vila 10 minuter på plåten.

Kommentarer


  1. Andrea 18 november, 2014 on 18:06 Svara

    Hur många blir det? Och hur stora bollar ca?

  2. Lina 20 november, 2014 on 20:44 Svara

    Vet inte hur jag ska få dem att krackelera som dina, mina är helt släta, inte lika fint.. Nästan att jag hade i för mkt bakpulver också , för dem steg lite i mitten trots att jag tryckte ned dem extra där.

    • Sweet and Simple 20 november, 2014 on 20:45 Svara

      De kan dem göra kakorna. Kakan heter snickerdoodle. De kan se olika ut. Googla snickerdoodles så ser du

  3. Carro 6 december, 2014 on 12:26 Svara

    Jag gjorde 16, nästa gång blir det 32!! Jättestora o mina barn kommer käka ihjäl sig 😀👍

  4. Lola Pesämaa 30 november, 2016 on 22:55 Svara

    Hej!
    Funderar på om det går att ta flytande fett då man ändå micrar smöret?
    Tänkte på den där flytande smör o raps.

    • Sweet and Simple 1 december, 2016 on 08:21 Svara

      Jag har aldrig provat /sabina

  5. Terese dellsjö 7 december, 2016 on 20:51 Svara

    Tack för ditt recept
    Tack vare dig är jag just nu populär
    Min son brukar inte kommentera
    Det jag bakar men det gjorde han nu ” mm vad gott ” ” finns det mer ” tack för receptet kommer även här att bakas till jul 👍😃😊

    • Sweet and Simple 8 december, 2016 on 09:18 Svara

      men oj va roligt! Vad glad jag blir!

Lämna ett svar till Lina Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna