GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader, Smöra och bröa en 20 cm form.
Rör smör och socker pösigt. (ca 5 minuter)
Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt gräddfilen.
Ta fram en annan bunke och blanda mjöl, pepparkakskryddor, kanel, mald nejlika, salt och bikarbonat.
Rör ner i äggsmeten. Rör runt till en jämn smet.
Grädda nedre delen i ugnen ca. 45-60 minuter. Stick ner en sticka och när den är torr är kakan klar.
Låt kakan svalna.
Fortsätt med apelsinfrostingen.
Vispa upp rumstempererat smör, kondenserad mjölk och philadelphiaost.
Tillsätt florsocker, rivet apelsinskal, apelsinsaft och vaniljsocker. Vispa i ca 1 minut.
Dela den mjuka pepparkakan och applicera frosting emellan lagren. Ta även på frosting runt om tårtan.
Dekorera med blommor, björnbär, hallon, blåbär och blad.
Pudra på lite florsocker.
Hur många sockerkakor har du på bilden?
4 st
Det kallar jag sockerkaka!
Vad fin den är 🙂
http://chocochock.se
"Minst ett chokladinlägg om dagen"
Åh vad vackert!! 🙂
Men hur gott såg inte det ut!! 🙂
mums
Det ser otroligt gott ut 😀
Den här bokmärker jag tills i jul =)
Gott, håller med dig om att julen är något man ÄLSKAR!
Ser helt underbart ut!
Vad fin den blev och ser jättegod ut!
Oj jösses vad fint dekorerat! God jul i förväg då! 🙂
Du har lite måndagskärlek i min blogg!
http://www.bagerskan.se
Hej:) Så gott det där ser ut alltså!
Ska ha en liten julkalender på min blogg och undrar om det är okej om jag länkar till din blogg?:)
absolut! va kul!
Ser super fin ut!!! Finns det en krydda som heter pepparkakskrydda? I sånna fall ska man ha både pepparkakskrydda och kanel, nejlika, bikarbonat?
🙂
Mums den ser super lækker ut ;0)
Hoppas alt är bra med dig, och att du hade en fantastisk upplevelse i Stockholm !
Bästa hälsningar Karina Postoperativ avd Kristianstad ;0)
Vilken härligt vacker och rustik tårta! Och väldigt god ser den ut att vara också.
Tack 🙂
Ser super gott ut ? Tror du man kan utesluta eller ersätta den konserverad mjölken? ?