VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Saftig mjuk pepparkaka med apelsinfrosting

Jag älskar julen, då menar jag ÄLSKAR. Jag älskar att pynta, spela hög julmusik, ha tomtar överallt, dricka flera liter julmust och titta på julkalendern varje morgon.
 
Jag har tjuvstartat lite, jag kunde helt enkelt inte hålla mig längre. Julmusten och glöggen är köpta och de första julklapparna är inslagna. 
Det ska bli så mysigt att ta fram alla ljusstakar, äta goda sillar och köttbullar, baka lussekatter och koka knäck.
Ett måste i vårt hem till varje jul är en mjuk pepparkaka. Jag vispar smöret med sockret vilket gör så att kakan blir väldigt saftig men ändå luftig.
MJUK PEPPARKAKA MED APELSINFROSTING
200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl gräddfil
4 msk pepparkakskryddor
2 tsk kanel
2 tsk mald nejlika
2 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
en nypa salt
APELSINFROSTING
80 g smör
6 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 dl färsk saft från apelsin
1 st apelsin rivet skal
3 msk kondenserad mjölk
200 g philadelphiaost
smör och ströbröd till formen
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader, Smöra och bröa en 20 cm form.
Rör smör och socker pösigt. (ca 5 minuter)
Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt gräddfilen.
Ta fram en annan bunke och blanda mjöl, pepparkakskryddor, kanel, mald nejlika, salt och bikarbonat.
Rör ner i äggsmeten.  Rör runt till en jämn smet.
Grädda nedre delen i ugnen ca. 45-60 minuter. Stick ner en sticka och när den är torr är kakan klar.
Låt kakan svalna.
Fortsätt med apelsinfrostingen.
Vispa upp rumstempererat smör, kondenserad mjölk och philadelphiaost.
Tillsätt florsocker, rivet apelsinskal, apelsinsaft och vaniljsocker. Vispa i ca 1 minut.
Dela den mjuka pepparkakan och applicera frosting emellan lagren. Ta även på frosting runt om tårtan.
Dekorera med blommor, björnbär, hallon, blåbär och blad.
Pudra på lite florsocker.

Kommentarer


  1. Cilla 14 november, 2014 on 11:43 Svara

    Hur många sockerkakor har du på bilden?

  2. Chocochock "50 nyanser av choklad" 15 november, 2014 on 08:46 Svara

    Det kallar jag sockerkaka!
    Vad fin den är 🙂

    http://chocochock.se
    "Minst ett chokladinlägg om dagen"

  3. Anonym 15 november, 2014 on 08:54 Svara

    Åh vad vackert!! 🙂

  4. FrökenA 15 november, 2014 on 09:17 Svara

    Men hur gott såg inte det ut!! 🙂

  5. Anonym 15 november, 2014 on 09:58 Svara

    mums

  6. Anonym 15 november, 2014 on 10:02 Svara

    Det ser otroligt gott ut 😀

  7. Josefin 15 november, 2014 on 11:02 Svara

    Den här bokmärker jag tills i jul =)

  8. Elina 15 november, 2014 on 11:52 Svara

    Gott, håller med dig om att julen är något man ÄLSKAR!

  9. noitaa 15 november, 2014 on 14:59 Svara

    Ser helt underbart ut!

  10. Amanda♥ 15 november, 2014 on 15:03 Svara

    Vad fin den blev och ser jättegod ut!

  11. Marie 15 november, 2014 on 15:49 Svara

    Oj jösses vad fint dekorerat! God jul i förväg då! 🙂

  12. Karin 17 november, 2014 on 09:03 Svara

    Du har lite måndagskärlek i min blogg!
    http://www.bagerskan.se

  13. Kajsa 17 november, 2014 on 10:27 Svara

    Hej:) Så gott det där ser ut alltså!

    Ska ha en liten julkalender på min blogg och undrar om det är okej om jag länkar till din blogg?:)

  14. Nickolina 17 november, 2014 on 14:35 Svara

    Ser super fin ut!!! Finns det en krydda som heter pepparkakskrydda? I sånna fall ska man ha både pepparkakskrydda och kanel, nejlika, bikarbonat?
    🙂

  15. Karina lund 22 november, 2014 on 11:01 Svara

    Mums den ser super lækker ut ;0)
    Hoppas alt är bra med dig, och att du hade en fantastisk upplevelse i Stockholm !
    Bästa hälsningar Karina Postoperativ avd Kristianstad ;0)

  16. cakemeaway.se 28 november, 2014 on 22:17 Svara

    Vilken härligt vacker och rustik tårta! Och väldigt god ser den ut att vara också.

  17. Angelica 10 december, 2014 on 11:09 Svara

    Ser super gott ut ? Tror du man kan utesluta eller ersätta den konserverad mjölken? ?

Lämna ett svar till Anonym Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna