Jag har något roligt att berätta, jag blir lite fnittrig bara att tänka på det.
Jag är vinnare av Matbloggspriset 2014 -Bästa bak- och dessertblogg. Jag kan verkligen inte fatta det ännu, det är så overkligt men så roligt.
Motiveringen till att jag vann är:
Med bilder som är så vackra och lockande att man får lust att slicka på skärmen inspirerar denna
blogg sannerligen till bakning. Bilderna är krispiga, fotot snyggt, arrangemangen fina och
kompositionerna annorlunda. Bakverken i sig är kreativa, mycket personliga och vackra – nästan
som en kokbok online.
Man ser verkligen att Sweet and Simple bloggar för att dela med sig av sin passion, och vi kan inte
göra annat än att tacka och bocka för det.
Jag vill tacka er läsare att ni läser min blogg, ger mig peppande ord och ger feedback. Det är ni som gör att man blir peppad att blogga och baka ännu mer. Tusen tack!
Tack så mycket matbloggspriset för allting och Sebastien Boudet som var katogoriansvarig.
Idag bjuder jag på en chokladpaj med en nutellafudgefyllning med havssalt på toppen. Chokladpajen är rätt mäktig så en liten form passar perfekt, Kombinationen av havssalt och choklad förhöjer smakerna och fungerar perfekt till en krämig chokladpaj.
CHOKLADPAJSKAL
150 g smör
4 dl mjöl
2 msk kakao
0,5 dl florsocker
1 ägg
1 msk vatten
NUTELLAFUDGE
1,5 dl socker
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl nutella
+ 1 tsk havssalt
GÖR SÅHÄR
Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker.
Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
Kavla ut degen och placera i små formar eller en stor (20 cm)
Grädda i ugnen i 15 minuter.
Börja sedan med din krämiga nutellafudge.
Koka upp alla ingredienser utan nutella i en tjockbottnad kastrull och låt småkoka i 20-30 min ungefär.Gör ett kulprov (häll en klick kola i kallt vatten, det skall inte gå att forma till en boll men den skall bli fast i vattnet, alltså tar man den lite tidigare än en vanlig kola) för att se om kolan är färdig. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner nutella så att den smälter och att det blir en jämn smet.
Häll smeten i pajen och låt den stå i kyl någon timme,
Strö på havssalt.
GRATTIS till bästa Bak och dessertblogg! jag förstår verkligen varför av att titta runt härinne 🙂
Och vilka små underbara formar. Loppisfynd?
Så fina bilder du tar och ett stort gratis till priset!!:)
Just nu så söker jag bakbloggare till min julkalender. Jag tänker samla ihop bakbloggar så att vi alla kan inspireras av varandra:) Om du vill vara med så är det bara till att följa länken:
http://elvafika.blogg.se/2014/november/julkalender-2014.html
Tack på förhand!
Tack så mycket det får jag kolla in
Stort grattis! Förstår att du vann, din blogg är enormt inspirerande! Kram
låter fantastiskt, har själv liknande små formar så ska nog testa 🙂
Tack
Ser så underbart gott ut. Älskar de där gamla bakformarna. Och grattis än en gång.
Tack snälla fina du
Men ååh så gott! Ser ju fantastiskt ut 🙂
Stort grattis till vinsten!:) det ser verkligen gott ut!
Åh gott =)
Grattis till ett superfint omdöme och jag kan bara hålla med 🙂
Tack snälla
Grattis! Inte förvånande, för det ser så himla gott ut och du inspirerar verkligen!
STOOORT Grattis Sabina!
Det var du så väl värd. Vi är SÅ glada för din skull!
Dulce & Kram
/Karin & Hernan.
Hittade hit via Instagram – vilken vacker blogg! Imorgon tipsar jag om den på min lilla blogg 🙂
Å va roligt:) tusen tack
Ser SÅ himla gott ut! Ska testa göra dessa på direkten!!!
http://shapeit.se
Åh, så gott det ser ut! Älskar dina formar, så vackra. Vi hade sådana när jag var liten. 🙂 Och så fina bilder du tar!
Tusen tack 🙂
förstår oxå att du vann. Älskar din blogg hittar mycket inspiration här. Testade chokladpajen med nutellafudge och la upp på min blogg och skrev att jag tagit den härifrån. Såååå god den var. Tack för en ljuvlig blogg /Kreativatjejen
Hej! Blev så sugen på dessa kanske till nyårsdesserten, men hur många grader ska pajskalen gräddas i?
175 grader