VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Chokladpaj med nutellafudge och havssalt

 
 
 
Jag har något roligt att berätta, jag blir lite fnittrig bara att tänka på det. 
Jag är vinnare av Matbloggspriset 2014 -Bästa bak- och dessertblogg. Jag kan verkligen inte fatta det ännu, det är så overkligt men så roligt.
Motiveringen till att jag vann är:
 
Med bilder som är så vackra och lockande att man får lust att slicka på skärmen inspirerar denna 
blogg sannerligen till bakning. Bilderna är krispiga, fotot snyggt, arrangemangen fina och 
kompositionerna annorlunda. Bakverken i sig är kreativa, mycket personliga och vackra – nästan 
som en kokbok online. 
Man ser verkligen att Sweet and Simple bloggar för att dela med sig av sin passion, och vi kan inte 
göra annat än att tacka och bocka för det.
 
 
Jag vill tacka er läsare att ni läser min blogg, ger mig peppande ord och ger feedback. Det är ni som gör att man blir peppad att blogga och baka ännu mer. Tusen tack!
Tack så mycket matbloggspriset för allting och Sebastien Boudet som var katogoriansvarig. 
 
Idag bjuder jag på en chokladpaj med en nutellafudgefyllning med havssalt på toppen. Chokladpajen är rätt mäktig så en liten form passar perfekt, Kombinationen av havssalt och choklad förhöjer smakerna och fungerar perfekt till en krämig chokladpaj.
 
Receptet på nutellafudge hittade jag inne på bloggen bakverk och fikastunder.
 
CHOKLADPAJSKAL
 
150 g smör
4 dl mjöl
2 msk kakao
0,5 dl florsocker
1 ägg
1 msk vatten
 
NUTELLAFUDGE
 
1,5 dl socker
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl nutella
 
+ 1 tsk havssalt
 
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker.
Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
Kavla ut degen och placera i små formar eller en stor (20 cm)
Grädda i ugnen i 15 minuter.
 
Börja sedan med din krämiga nutellafudge.
Koka upp alla ingredienser utan nutella i en tjockbottnad kastrull och låt småkoka i 20-30 min ungefär.Gör ett kulprov (häll en klick kola i kallt vatten, det skall inte gå att forma till en boll men den skall bli fast i vattnet, alltså tar man den lite tidigare än en vanlig kola)  för att se om kolan är färdig. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner nutella så att den smälter och att det blir en jämn smet.
Häll smeten i pajen och låt den stå i kyl någon timme,
Strö på havssalt.
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Karins Kök 9 november, 2014 on 11:06 Svara

    GRATTIS till bästa Bak och dessertblogg! jag förstår verkligen varför av att titta runt härinne 🙂
    Och vilka små underbara formar. Loppisfynd?

  2. Kajsa 9 november, 2014 on 13:19 Svara

    Så fina bilder du tar och ett stort gratis till priset!!:)
    Just nu så söker jag bakbloggare till min julkalender. Jag tänker samla ihop bakbloggar så att vi alla kan inspireras av varandra:) Om du vill vara med så är det bara till att följa länken:
    http://elvafika.blogg.se/2014/november/julkalender-2014.html

    Tack på förhand!

  3. Therese 9 november, 2014 on 22:34 Svara

    Stort grattis! Förstår att du vann, din blogg är enormt inspirerande! Kram

  4. elin 10 november, 2014 on 11:06 Svara

    låter fantastiskt, har själv liknande små formar så ska nog testa 🙂

  5. anneliesblomsterochbakverk 10 november, 2014 on 13:26 Svara

    Ser så underbart gott ut. Älskar de där gamla bakformarna. Och grattis än en gång.

  6. GoForFit 10 november, 2014 on 17:09 Svara

    Men ååh så gott! Ser ju fantastiskt ut 🙂

  7. Anonym 10 november, 2014 on 17:13 Svara

    Stort grattis till vinsten!:) det ser verkligen gott ut!

  8. Anonym 10 november, 2014 on 17:18 Svara

    Åh gott =)

  9. Lina 10 november, 2014 on 17:19 Svara

    Grattis till ett superfint omdöme och jag kan bara hålla med 🙂

  10. Sofia 10 november, 2014 on 17:36 Svara

    Grattis! Inte förvånande, för det ser så himla gott ut och du inspirerar verkligen!

  11. Karin @pampas deli 11 november, 2014 on 08:31 Svara

    STOOORT Grattis Sabina!
    Det var du så väl värd. Vi är SÅ glada för din skull!
    Dulce & Kram
    /Karin & Hernan.

  12. A-mamman 11 november, 2014 on 16:48 Svara

    Hittade hit via Instagram – vilken vacker blogg! Imorgon tipsar jag om den på min lilla blogg 🙂

  13. Kamilla 11 november, 2014 on 22:49 Svara

    Ser SÅ himla gott ut! Ska testa göra dessa på direkten!!!

    http://shapeit.se

  14. När Annie fotograferar i Kalifornien 12 november, 2014 on 03:02 Svara

    Åh, så gott det ser ut! Älskar dina formar, så vackra. Vi hade sådana när jag var liten. 🙂 Och så fina bilder du tar!

  15. Therese 16 november, 2014 on 18:33 Svara

    förstår oxå att du vann. Älskar din blogg hittar mycket inspiration här. Testade chokladpajen med nutellafudge och la upp på min blogg och skrev att jag tagit den härifrån. Såååå god den var. Tack för en ljuvlig blogg /Kreativatjejen

  16. Cicci 21 november, 2016 on 16:33 Svara

    Hej! Blev så sugen på dessa kanske till nyårsdesserten, men hur många grader ska pajskalen gräddas i?

    • Sweet and Simple 22 november, 2016 on 08:51 Svara

      175 grader

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna