VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sega choklad och nougatmaränger

 
 
 
Jag tycker  att en maräng ska vara riktigt stora och ha en seg kladdig kärna. Det är charmigt med när inte alla är lika stora, det behöver ju inte vara så himla perfekt.
Hemligheten är att marängen får stå kvar i ugnen ett tag efter gräddningen. Var även försiktigt med att tillsätta sockret i äggvitorna, bara lite lite i taget.
 
Marängerna är smaksatta med en god mörk choklad och nougat som ger en fin smakbrytning mot den annars ganska söta marängsmeten. 
Servera med en klick grädde eller kanske lite glass med bär?
 
CHOKLADMARÄNGER
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
50 g mörkt choklad
50 g nougat
 
GÖR SÅHÄR

Smält chokladen i ett vattenbad.

Smält chokladen i ett vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt den svalna. Micra nougaten några sekunder.Vispa upp äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget. Vispa till ett fast skum.

Ringla ner chokladen  och nougaten äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Varken blanda eller rör om för då kan smeten bli för lös.

Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. 

Grädda i 125 grader i 1 timme. Låt stå kvar i ugnen några timmar efter.

 

 

 
 

Kommentarer


  1. 70kg 8 november, 2014 on 15:08 Svara

    Men gud så gott det här låter! Lördagsmys deluxe! ?

  2. 70kg 8 november, 2014 on 15:08 Svara

    Men gud så gott det här låter! Lördagsmys deluxe! ?

  3. När Annie fotograferar i USA 12 november, 2014 on 03:10 Svara

    Så vackert det ser ut!! Sådana måste jag ju testa! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna