Jag tycker att en maräng ska vara riktigt stora och ha en seg kladdig kärna. Det är charmigt med när inte alla är lika stora, det behöver ju inte vara så himla perfekt.
Hemligheten är att marängen får stå kvar i ugnen ett tag efter gräddningen. Var även försiktigt med att tillsätta sockret i äggvitorna, bara lite lite i taget.
Marängerna är smaksatta med en god mörk choklad och nougat som ger en fin smakbrytning mot den annars ganska söta marängsmeten.
Servera med en klick grädde eller kanske lite glass med bär?
CHOKLADMARÄNGER
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
50 g mörkt choklad
50 g nougat
GÖR SÅHÄR
Smält chokladen i ett vattenbad.
Smält chokladen i ett vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt den svalna. Micra nougaten några sekunder.Vispa upp äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget. Vispa till ett fast skum.
Ringla ner chokladen och nougaten äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Varken blanda eller rör om för då kan smeten bli för lös.
Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 125 grader i 1 timme. Låt stå kvar i ugnen några timmar efter.
Men gud så gott det här låter! Lördagsmys deluxe! ?
Men gud så gott det här låter! Lördagsmys deluxe! ?
Så vackert det ser ut!! Sådana måste jag ju testa! 🙂