VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Polly och daimcheesecake

 
 
 
Ikväll kommer vi få gäster och jag har länge tänkt att prova en fryst cheesecake med polly i.
Polly och daim är mitt favoritgodis och tillsammans med cheesecake blev resultatet himmelskt. 
Den syrliga färskosten går så bra ihop men den lena gräddsmaken och de krispigt söta daimbitarna.
 
I botten bakade jag en vanlig kladdkaka. Här kan ni hitta receptet på kladdkakan (bara hoppa över nutellakrämen)
 
Cheesecake receptet är lätt att fixa till och går utmärkt att baka den dagen innan. Inga äggvitor som ska vispas o olika bunkar hit och dit. Utan det behövs bara en enda skål.
 
Man vispar upp vispgrädden och tillsätter sedan de övriga ingredinserna sen är det klart. 
 
 
 
 
 
POLLY OCH DAIMCHEESECAKE
 (fyrkantig form sockerkaka eller 20 cm rund form)
 
1 burk kondenserad mjölk
4 dl vispgrädde
100 g rumstemperad philadelphiaost
150 g hackad polly (2 nävar)
3 st hackade dubbeldaim
1,5 tsk vaniljsocker
 
CHOKLADGANACHE
100 g mörkt choklad
2 dl vispgrädde
1 msk smör
 
DEKORATION
Körsbär
hackad daim
 
GÖR SÅHÄR

Börja med att baka en kladdkaka
 Låt den svalna helt.
 
Vispa upp vispgrädde och tillsätt den kondenserade mjölken, philadelphiaosten, vaniljsockert och hackade polly och daim. Vispa till en jämn smet.
 
Häll glassen i formen och låt stå i frysen minst 4 timmar.
Ta ut kladdkakan och cheesecaken från formen. Slå hårt i bordet så den kommer ut (om du använder en sockerkaksform)
 
Ta fram en kastrull och smält choklad, grädde och smör på låg värme.
Låt chokladen svalna helt.
Häll på cheesecaken.
Dekorera med hackad daim och körsbär.
 
 
 

Kommentarer


  1. Anonym 23 augusti, 2014 on 12:38 Svara

    ser jättehärligt ut 😀

  2. Frida 23 augusti, 2014 on 15:53 Svara

    Hej! Så himla god den ser ut:) Har en liten fråga, kan man ha den i kylen när den är garnerad och så lr måste man förvara den i frysen? Tacksam för svar:)

  3. Emilia 23 augusti, 2014 on 16:30 Svara

    Åh galet no words needed haha..

  4. sara 23 augusti, 2014 on 16:45 Svara

    Är det osötad kondenserad mjölk?

  5. Anonym 23 augusti, 2014 on 18:46 Svara

    ser riktigt gott ut!

    ha en fin kväll! =) delta gärna i min tävling om du vill det =)

  6. Jennie 24 augusti, 2014 on 11:23 Svara

    Wow!

  7. Hedda Rönnlund 24 augusti, 2014 on 12:14 Svara

    Åh herregud vad gott det ser ut att vara!

  8. Hedda Rönnlund 24 augusti, 2014 on 12:14 Svara

    Åh herregud vad gott det ser ut att vara!

  9. Anonym 24 augusti, 2014 on 18:33 Svara

    Hejsan! Jag följer din blogg med glädje (och med vattnande mun), och eftersom jag så ofta hämtar inspiration härifrån så lade jag upp ett inlägg där jag lyfte fram din blogg, bland annat. Hoppas det är okej med dig, annars skriver du bara, så tar jag bort det. Tack för en fantastisk blogg! OBS, inlägget läggs upp först under måndagen 🙂

  10. Linn 24 augusti, 2014 on 19:42 Svara

    De skulle jag vilja testa, de lät riktigt gott 🙂

  11. Linn 24 augusti, 2014 on 19:43 Svara

    De skulle jag vilja testa, de lät riktigt gott 🙂

  12. Linn 24 augusti, 2014 on 19:43 Svara

    De skulle jag vilja testa, de lät riktigt gott 🙂

  13. Men gud så smarrigt det ser ut 🙂

  14. Sara 24 augusti, 2014 on 20:39 Svara

    Vilken underbar blogg du har. Allt ser så gott ut 🙂

  15. Elin Bergman 24 augusti, 2014 on 20:42 Svara

    Fy fan va gott!

  16. Marja - Baka Sockerfritt 24 augusti, 2014 on 20:56 Svara

    Dina skapelser och bilder är alltid så fantastiska!

  17. Jessica 24 augusti, 2014 on 21:00 Svara

    Åh herregud! Detta måste ju smaka himmelskt! 😀

  18. Johanna 25 augusti, 2014 on 16:47 Svara

    Gott!

  19. Nickolina 27 augusti, 2014 on 18:15 Svara

    Måste bara fråga för vill vara säker… Men är det kokad kondenserad mjölk eller är det innan man kokat den?
    Med vänlig hälsning, Nickolina

  20. madelene 29 augusti, 2014 on 22:42 Svara

    Ser himmelsk gott ut, och du tar så otroligt fina kort!!

  21. Anonym 7 oktober, 2014 on 23:23 Svara

    vilka fantastiska bilder du tar och vilka bakverk!
    här ska jag absolut spana in för bakinspiration.

    måste också tillägga vad LYXIGT för de som får smaka av dina kreationer 😉 ser ju fantastiskt gott ut!

  22. Jennie 30 december, 2016 on 22:32 Svara

    Hej inser nu när jag står här på kvällskvisten o ska testa denna cheesecake till nyår att jag läst åt skogen och tog en burk dulche Leche. Istället för kondenserad mjölk tror du de funkar ändå? Eller är de bara göra om

    • Sweet and Simple 31 december, 2016 on 16:12 Svara

      det borde funka. blir bara kolasmak hehe…

Lämna ett svar till Frida Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna