Ikväll kommer vi få gäster och jag har länge tänkt att prova en fryst cheesecake med polly i.
Polly och daim är mitt favoritgodis och tillsammans med cheesecake blev resultatet himmelskt.
Den syrliga färskosten går så bra ihop men den lena gräddsmaken och de krispigt söta daimbitarna.
I botten bakade jag en vanlig kladdkaka.
Här kan ni hitta receptet på kladdkakan (bara hoppa över nutellakrämen)
Cheesecake receptet är lätt att fixa till och går utmärkt att baka den dagen innan. Inga äggvitor som ska vispas o olika bunkar hit och dit. Utan det behövs bara en enda skål.
Man vispar upp vispgrädden och tillsätter sedan de övriga ingredinserna sen är det klart.
POLLY OCH DAIMCHEESECAKE
(fyrkantig form sockerkaka eller 20 cm rund form)
1 burk kondenserad mjölk
4 dl vispgrädde
100 g rumstemperad philadelphiaost
150 g hackad polly (2 nävar)
3 st hackade dubbeldaim
1,5 tsk vaniljsocker
CHOKLADGANACHE
100 g mörkt choklad
2 dl vispgrädde
1 msk smör
DEKORATION
Körsbär
hackad daim
GÖR SÅHÄR
Vispa upp vispgrädde och tillsätt den kondenserade mjölken, philadelphiaosten, vaniljsockert och hackade polly och daim. Vispa till en jämn smet.
Häll glassen i formen och låt stå i frysen minst 4 timmar.
Ta ut kladdkakan och cheesecaken från formen. Slå hårt i bordet så den kommer ut (om du använder en sockerkaksform)
Ta fram en kastrull och smält choklad, grädde och smör på låg värme.
Låt chokladen svalna helt.
Häll på cheesecaken.
Dekorera med hackad daim och körsbär.
ser jättehärligt ut 😀
Hej! Så himla god den ser ut:) Har en liten fråga, kan man ha den i kylen när den är garnerad och så lr måste man förvara den i frysen? Tacksam för svar:)
Den måste tyvärr vara i frysen. Men den tinar fort
Åh galet no words needed haha..
Är det osötad kondenserad mjölk?
Ja det stämmer
ser riktigt gott ut!
ha en fin kväll! =) delta gärna i min tävling om du vill det =)
Wow!
Åh herregud vad gott det ser ut att vara!
Åh herregud vad gott det ser ut att vara!
Hejsan! Jag följer din blogg med glädje (och med vattnande mun), och eftersom jag så ofta hämtar inspiration härifrån så lade jag upp ett inlägg där jag lyfte fram din blogg, bland annat. Hoppas det är okej med dig, annars skriver du bara, så tar jag bort det. Tack för en fantastisk blogg! OBS, inlägget läggs upp först under måndagen
Oh vilken ära
ska bli spännande 
De skulle jag vilja testa, de lät riktigt gott
De skulle jag vilja testa, de lät riktigt gott
De skulle jag vilja testa, de lät riktigt gott
Men gud så smarrigt det ser ut
Vilken underbar blogg du har. Allt ser så gott ut
Fy fan va gott!
Dina skapelser och bilder är alltid så fantastiska!
Åh herregud! Detta måste ju smaka himmelskt! 😀
Gott!
Måste bara fråga för vill vara säker… Men är det kokad kondenserad mjölk eller är det innan man kokat den?
Med vänlig hälsning, Nickolina
Ser himmelsk gott ut, och du tar så otroligt fina kort!!
vilka fantastiska bilder du tar och vilka bakverk!
här ska jag absolut spana in för bakinspiration.
måste också tillägga vad LYXIGT för de som får smaka av dina kreationer 😉 ser ju fantastiskt gott ut!
Hej inser nu när jag står här på kvällskvisten o ska testa denna cheesecake till nyår att jag läst åt skogen och tog en burk dulche Leche. Istället för kondenserad mjölk tror du de funkar ändå? Eller är de bara göra om
det borde funka. blir bara kolasmak hehe…
Tack snälla kram
Tack snälla marja
Det är kondenserad mjölk inte dulce de leche
Tack snälla
Tusen tack