Glass och jag är bästa vänner under sommaren.
Nu är vi ännu närmare vänner hehe.
Det här är en krispig chokladtaco med vanilj och chokladglass som doppas i mörkt choklad och hasselnötter.
Jag bakade mina egna rån i ugnen som sen är torkade på en grillpinne efter dem var färdiggräddade så de blir vikta precis som en taco.
Det är så himla lätt och smidigt i ugnen! Här behövs inget rånjärn här inte.
Men se upp man får vakta ugnen noga, fort går det!
Fyll sen dina rån med din favoritglass, doppa i choklad och strö på lite nötter. Jajamen!
Lite kladdigt blir det men vad gör det hehe
CHOCO TACO ICECREAM
GLASSRÅN
100 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 äggvitor
Vispa upp dina äggvitor.
Vispa upp smör, vaniljsocker och socker pösigt.
Vänd ner i äggvitorna och tillsätt mjölet.
Rör om.
Rita ut 15 cm cirklar på ett bakplåtspapper.
Klicka på en klick smet och bre ut riktigt tunnt. Grädda 200 grader i mitten av ugnen ca. 5 minuter. (Håll utkik) När rånen har blivit en aning bruna i kanterna är dem klara.
Ta en skål och lägg på en grillpinne och lägg på rånet. Låt dem ligga där i 15 minuter.
Doppa i mörkt choklad (du behöver ca 100 g)
Hacka valfria nötter och strö över (1 näve)
Wow va gott de ser ut.Glass äter ja året runt för de är så gott.