VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kokossorbet med citron

 
 
Högsommaren värmen är äntligen här! Igår var det hela 30 grader i skuggan! Igår fyllde min son Vincent år så då var det kalas här. Vincent fick göra sin alldeles egna jordgubbstårta. Han var stolt som en tupp när han visade upp sin tårta.
 
Jag har aldrig ätit färsk kokosnöt innan utan jag har alltid köpt på burk. Den färsta kokosnöten var så fantastisk, vilken smak och så friskt! Det gick lättare att öppna kokosnöten än vad jag trodde. Det var bara att slå med en hammare runt om kokosnöten så öppnades den och det kom ut kokossaft. Jag sökte på youtube, öppna en kokosnöt och jag följde klippet där hur jag skulle gå till väga att öppna kokosnöten.
 
Med kokossaften så gjorde jag en svalkande och frisk sorbét. Det passar ypperligt nu i den här värmen. Jag tillsatte lite citronsaft med för att bryta av den söta kokosen. Spara köttet det är minst lika gott. Ett roligt sätt att servera kokosnöten är att ha glassen i kokosnöten.
 
Sorbet är en lättare variant av glass som görs på frukt eller bär, socker, och ibland också äggvita. Sorbet är ljuvligt läskande en varm sommardag eller som uppfriskande dessert efter en god middag.
 
Den smälter tyvärr väldigt fort. Om man vill den ska hålla längre så tillsätt 1 tsk gelatinpulver. Men jag hoppade det. Det går så fort att äta upp sorbeten ändå. Så fantastisk god!
 
KOKOSSORBET
 
400 g färsk kokossaft eller kokosmjölk
1 stycken citronsaft
1 dl vatten
3 dl socker
1 tsk glykos
 
GÖR SÅHÄR
 
Ta fram en kastrull och häll i kokossaft, citronsaft, vatten, glykos och socker. Låt det koka upp.
Lägg ev. ner ett blött gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver
 
Häll i en burk med lock och in i frysen. Rör om första 2 timmarna eller kör i glassmaskin.
 

Kommentarer


  1. Matilda 11 juli, 2014 on 18:37 Svara

    Åh så gott!

  2. Elin 11 juli, 2014 on 19:00 Svara

    Åh vad gott! Ett tips är att först trycka igenom något vasst, typ en vinöppnare, i ett av kokosnötens tre gropar (det ena är mjukare än de andra två), och sedan hälla ut kokosmjölken innan du öppnar nöten så slipper man allt kladd 🙂

  3. Sandras Matkrypin 13 juli, 2014 on 12:06 Svara

    Åh, va gott! Jag håller på att hitta recept som är mjölkfria samt utan vitt socker så jag ska nog testa detta med råsocker istället för vanligt socker 🙂

Lämna ett svar till Sandras Matkrypin Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna