VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Supersaftig nutella morotskaka

 
 
Det här är ett spännande recept på morotskaka, där nutella har smugit sig in bland ingredienserna. Som fyllning använde jag den klassiska philadelphiaostfrostingen fast jag har tillsätt lite vispad grädde i så den inte blir lika ”tung”.
 
Den här chokladtårtan är den saftigaste och godaste jag har gjort. Den är både luftig, saftig och otroligt god. Är du en chokladälskare så måste du prova denna.
Jag använde mig av engångspajformar för det går snabbare i ugnen och dessutom smidigare. Morotskaka tar rätt så långt tid i ugnen annars.
 
 
 
MOROTSKAKA 
20 cm form eller en gångsformar 10 cm
 
3 ägg
3 dl socker
4 1/2 dl riven morot
2 tsk bakpulver
2 dl mjöl
1,5 dl kakao
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
1 tsk ingefära
en nypa salt
1 1/2 dl neutral olja
350 g nutella
1 tsk kaffe
 
CREAM CHEESE FROSTING
2 dl grädde
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
CHOKLADÖVERDRAG
200 g mörk choklad
1,5 dl grädde
1 tsk smör
 
DEKORATION
50 g valnötter
bär (körsbär och vinbär)
2 tsk florsocker
 
GÖR SÅHÄR
 
Sätt ugnen på 160 grader.
Vispa ägg och socker i några minuter.
Riv morötterna och vänd ner i smeten.
Vänd ner resten av ingredinserna och rör om. (mjöl, kakao, kaffe, vaniljsocker, olja, kanel, ingefära, salt och nutella)
 
Häll smeten i en bröad form (15 cm) men går även bra med 20 cm. Eller använd engångsformar så går det snabbare.
Låt den graddas ca 50-60 min. Stick ner ett sticka och när den är torr är den klar.
 
Dela ev. kakan i tre delar.
Vispa upp vispgrädde och vispa i philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker.
Fördela för på varje lager.
 
Gör sedan chokladöverdraget.
Smält den mörka chokladen med vispgrädde och smör. Låt de svalna helt innan du häller på chokladen på din kaka.
Dekorera med hackade valnötter och bär. Sila på lite florsocker.
 
 
 

 


Annons

Kommentarer


  1. Anonym 2 juli, 2014 on 09:07 Svara

    läckert

  2. Madde 2 juli, 2014 on 09:15 Svara

    Såg otroligt gott ut :-)

  3. Gud så gott! :)

  4. Anonym 7 juli, 2014 on 10:32 Svara

    Nämen gud vad gott!! 😀

  5. Anonym 8 februari, 2015 on 10:52 Svara

    åh va gott :)

  6. Ann 5 februari, 2018 on 19:28 Svara

    Ser helt otroligt gott ut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna