Jag var inne och surfade på
Pinterest och där såg jag en fantastisk tårta. Genast la jag receptet i ”jag vill baka den här tårtan” mappen. Nu har jag tagit tag i saken och bakat den här, black magic cake.
En chokladkaka enligt mig ska vara luftig, smaka mycket choklad, kladdig och den ska vara saftig. Det är den här kakan!
Det är ett ganska enkelt recept och kakan funkar både som sockerkaka och tårtbotten. Det är gott med något syrligt till som vispgrädde eller vaniljglass och lite bär på toppen. Jag smälte lite mörkt choklad och lät det rinna längs sidorna och sen dekorerade jag med körsbär och vinbär.
Du ska ta ut kakan när den fortfarande är lite kladdig i mitten. Då tycker jag den blir som allra godast. Det gör inget om kakan är lite för kladdig, hellre för kladdig än torr och tråkig.
BLACK MAGIC CAKE
400 g socker
220 g mjöl
65 g kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk havsalt
2 ägg
240 ml mjölk
160 ml starkt kaffe
120 ml olja
2 tsk äkta vaniljsocker
GÖR SÅHÄR
Mät upp alla ingredinser. Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop socker, mjöl, kakao, bakpulver och havssalt.
Vispa i ägg, mjölk, kaffe, olja och vaniljsocker tills allt har blandats.
Grädda ca. 30-35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.
Servera med smält choklad och en klick glass eller grädde. Dekorera med bär.
Häftig kaka, den måste jag prova!
såg riktigt mumsigt ut
Ser underbart gott ut! och vilka fina bilder!
Tack ❤️
Ser så god ut! Dessutom sjukt snygga bilder 🙂
Ohhh såg iiinte alls äcklig ut 😀 nooom nom.
Är det dina händer på första bilden?? Måste fråga vad det är för lack du har på naglarna där isånnafall 🙂
muums
Jätte fin blogg du har! Kicka gärna in min blogg 🙂 Kram.
Måste testa den kakan, du hittar grymma recept!! 🙂
Tack snälla
Åhh a gott önskar jag tålde den så jag kunde baka en sån jag med.
Ser galet gott ut 🙂
Åh, så gudomligt vacker och god den ser ut att vara 🙂
Tusen tack
mumsigt
Gud så gott det ser ut! ^^
Åh så himla gott med körsbär 🙂
Åh vad gott det ser ut! 😀
Härliga bilder
Snyggt komponerat! Kakan ser smaskig ut dessutom.
fina bilder