VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kladdkaka med extra allt

Idag tänkte jag dela mig utav ett extra lyxigt recept på kladdkaka. Finns det något så gott och framför allt så gott som kladdkaka?
Jag som mamma har inte alltid tiden till att baka komplicerade bakverk så då passar en kladdkaka perfekt. Inget vispande bara i med alla ingredinser i en skål och röra om lite grann. Det kanske därför kladdkaka har blivit så populärt. Enkelt, gott och kladdigt.
 
Den perfekta kladdkakan ska vara riktigt kladdig, smaka mycket choklad och man ska känna smaken av vanilj en aning.
Jag använder alltid ett hemmagjort vaniljsocker då jag bakar, det blir en mer rundare och godare smak.
I min lyxiga kladdkaka vilar en vaniljcheesecake, kolakräm, chokladganache och center. Mycket och maffigt jo man tackar.  Men så gott!
KLADDKAKA
200 g smält smör
4 ägg
5 dl socker
1 dl kakao
1 msk äkta vaniljsocker
en nypa salt
3 dl vetemjöl
1 tsk kaffe
CHEESECAKE
300 g philadelphiaost
200 g kondenserad mjölk
0,7 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
KOLAKRÄM
1/2 dl sirap
2 dl grädde
0,5 dl socker
0,5 dl farinsocker
50 g smör
1,5 tsk vaniljsocker
en nypa salt
CHOKLADGANACHE
200 g mörkt choklad
2 dl vispgrädde
DEKORTION
300 g center
 
GÖR SÅHÄR
 
Smält smöret. Låt svalna.
Knäck i äggen.
Blanda de torra ingredinserna och blanda sedan tillsammans med äggen och smörblandningen.
Häll i en 20 cm form.
Gör vaniljcheesecaken.
Vispa ihop alla ingredinser lätt med en visp och häll på smeten på kladdkakan.
In i ugnen 175 grader ca. 30 min.
Låt den svalna och in med den i frysen minst 1 timme.
Koka upp din kolakräm. Häll i alla ingredinser i en kastrull och låt det koka upp, sänk värmen och rör om då och då.  När den blir en aning tjock är den klar. Min tog 10 minuter innan den blev klar.
Låt svalna helt.
 Häll i formenoch in i frysen
Koka upp chokladganachen. Smält choklad med grädde. Låt svalna helt och häll i formen. Låt stå i frysen minst 1 timme.
Ringla över 50 g smält center. Dekorera med resterande center.

Kommentarer


  1. emelie 26 maj, 2014 on 22:12 Svara

    Hur gör du ditt hemmagjorda vaniljsocker?

  2. Caroline 26 maj, 2014 on 22:39 Svara

    Ser otroligt gott ut! Jag hänger dock inte riktigt med på serveringen. Ska den tinas eller serveras frusen?
    För övrigt en jättefin blogg du har. Allt ser så gott ut och jättefint bilder tar du. =)

  3. MUMS! =)

  4. Veronica 27 maj, 2014 on 14:10 Svara

    Ser farligt god ut!

  5. Em 28 maj, 2014 on 19:43 Svara

    Tror du att det skulle funka med dulce de leche istället för kolakrämen? Jag avgudar dulce nämligen :p

  6. Julia 1 juni, 2014 on 17:10 Svara

    Åh, herregud. Den ser helt fantastisk ut. Inte bra att titta på under tentaplugget …

  7. Berta K 1 juni, 2014 on 17:31 Svara

    Åh vad god den ser ut!

  8. MiraOchFelicia 1 juni, 2014 on 17:46 Svara

    Oj va gott det ser ut!! 🙂

  9. Jessica 6 juni, 2014 on 15:24 Svara

    Den ser rätt hög ut . Va använde du för form?
    Hur hög va den ? Funkar det med bakplåtspapper i en springform?
    Den ser jätte god ut! 😀

  10. Anonym 13 juni, 2014 on 16:53 Svara

    Tusen tack för detta utsökt ljuvliga recept! Snygga foton också på lyxkakan 🙂 Tack.

  11. Anonym 14 juni, 2014 on 16:22 Svara

    Finns det något alternativ för kondenserad mjölk om man är laktosintolerant?

  12. Chiiz 21 juni, 2014 on 15:15 Svara

    Hejsan. På min blogg just nu finns en liten utmaning. Eftersom det är sommar så har jag get ut en utmaning där man ska baka en tårta, man ska vara så kreativ och fantasifull man kan och sedan ladda upp bilden och sedan skicka länken till mig. Jag visar sedan alla fantastiska kreationer på bloggen och länkar. Det skulle vara jätta kul om du va med eller bara spred det vidare. ^.^ Man kan använda bilder på en tårta man redan gjort, så länge man skickar länken till mig.

  13. Anonym 28 juli, 2014 on 09:42 Svara

    Mums!! Är det så att man kan göra denna kakan en/två dagar innan och ha den i frysen och sedan ta fram och tina när den behövs?

  14. Helene 29 juli, 2014 on 13:15 Svara

    Tänkte prova mig på denna bara en oklarhet, gräddar man kladdisen först innan man lägger på cheesecakeblandningen eller gräddar man det tillsammans?

  15. Sofie 5 september, 2014 on 09:54 Svara

    Måste fråga hur cheescaken ska vara i konsistensen efter att ha varit i ugnen? Efter mina 30 minuter så dallrade hela kakan fortfarande och var alldeles smetig när jag provade med teststicka. Så slutade med ca 50 min i ugn

    • Sweet and Simple 5 september, 2014 on 10:13 Svara

      Den ska vara lite dallrig men inte så det rinner ut…

  16. Sofie 5 september, 2014 on 11:18 Svara

    En fråga till…choklad ganachen, ska den koka ett tag eller ska chokladen bara smälta ner i grädden å sen svalna?

  17. Johanna 1 april, 2015 on 21:23 Svara

    Rotade lite i ditt arkiv och hittade den här! Vill gärna göra den nu i helgen men är inte helt säker på att jag förstår receptet. Den ska alltså frysas 3 gånger, 1 timme varje gång?

    • Sweet and Simple 2 april, 2015 on 07:53 Svara

      Kladdkaka med cheesecake 1 timme. Sen på med kolakräm o ganache minst 1 h. Lycka till

  18. Veronica 16 april, 2016 on 20:47 Svara

    Hur blir tårtan efter att den tinat, kan man ha den tinad i kylen en dag eller blir den rinnig?

    • Sweet and Simple 16 april, 2016 on 22:02 Svara

      Jag kan inte svara på det tyvärr. För den gick åt hela direkt.

Lämna ett svar till Johanna Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna