Hej och välkomna till Sweet and Simple! Jag heter Sabina och bor i Skåne, Kristianstad tillsammans med min man och våra två barn. Min största passion här i livet är att baka och att fotografera. Välkomna till min lilla sockervärld!
Idag tänkte jag dela mig utav ett extra lyxigt recept på kladdkaka. Finns det något så gott och framför allt så gott som kladdkaka?
Jag som mamma har inte alltid tiden till att baka komplicerade bakverk så då passar en kladdkaka perfekt. Inget vispande bara i med alla ingredinser i en skål och röra om lite grann. Det kanske därför kladdkaka har blivit så populärt. Enkelt, gott och kladdigt.
Den perfekta kladdkakan ska vara riktigt kladdig, smaka mycket choklad och man ska känna smaken av vanilj en aning.
Jag använder alltid ett hemmagjort vaniljsocker då jag bakar, det blir en mer rundare och godare smak.
I min lyxiga kladdkaka vilar en vaniljcheesecake, kolakräm, chokladganache och center. Mycket och maffigt jo man tackar. Men så gott!
KLADDKAKA
200 g smält smör
4 ägg
5 dl socker
1 dl kakao
1 msk äkta vaniljsocker
en nypa salt
3 dl vetemjöl
1 tsk kaffe
CHEESECAKE
300 g philadelphiaost
200 g kondenserad mjölk
0,7 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
KOLAKRÄM
1/2 dl sirap
2 dl grädde
0,5 dl socker
0,5 dl farinsocker
50 g smör
1,5 tsk vaniljsocker
en nypa salt
CHOKLADGANACHE
200 g mörkt choklad
2 dl vispgrädde
DEKORTION
300 g center
GÖR SÅHÄR
Smält smöret. Låt svalna.
Knäck i äggen.
Blanda de torra ingredinserna och blanda sedan tillsammans med äggen och smörblandningen.
Häll i en 20 cm form.
Gör vaniljcheesecaken.
Vispa ihop alla ingredinser lätt med en visp och häll på smeten på kladdkakan.
In i ugnen 175 grader ca. 30 min.
Låt den svalna och in med den i frysen minst 1 timme.
Koka upp din kolakräm. Häll i alla ingredinser i en kastrull och låt det koka upp, sänk värmen och rör om då och då. När den blir en aning tjock är den klar. Min tog 10 minuter innan den blev klar.
Låt svalna helt.
Häll i formenoch in i frysen
Koka upp chokladganachen. Smält choklad med grädde. Låt svalna helt och häll i formen. Låt stå i frysen minst 1 timme.
Ringla över 50 g smält center. Dekorera med resterande center.
Ser otroligt gott ut! Jag hänger dock inte riktigt med på serveringen. Ska den tinas eller serveras frusen?
För övrigt en jättefin blogg du har. Allt ser så gott ut och jättefint bilder tar du. =)
Hejsan. På min blogg just nu finns en liten utmaning. Eftersom det är sommar så har jag get ut en utmaning där man ska baka en tårta, man ska vara så kreativ och fantasifull man kan och sedan ladda upp bilden och sedan skicka länken till mig. Jag visar sedan alla fantastiska kreationer på bloggen och länkar. Det skulle vara jätta kul om du va med eller bara spred det vidare. ^.^ Man kan använda bilder på en tårta man redan gjort, så länge man skickar länken till mig.
Måste fråga hur cheescaken ska vara i konsistensen efter att ha varit i ugnen? Efter mina 30 minuter så dallrade hela kakan fortfarande och var alldeles smetig när jag provade med teststicka. Så slutade med ca 50 min i ugn
Rotade lite i ditt arkiv och hittade den här! Vill gärna göra den nu i helgen men är inte helt säker på att jag förstår receptet. Den ska alltså frysas 3 gånger, 1 timme varje gång?
Hur gör du ditt hemmagjorda vaniljsocker?
Ser otroligt gott ut! Jag hänger dock inte riktigt med på serveringen. Ska den tinas eller serveras frusen?
För övrigt en jättefin blogg du har. Allt ser så gott ut och jättefint bilder tar du. =)
MUMS! =)
Ser farligt god ut!
Tror du att det skulle funka med dulce de leche istället för kolakrämen? Jag avgudar dulce nämligen :p
Åh, herregud. Den ser helt fantastisk ut. Inte bra att titta på under tentaplugget …
Åh vad god den ser ut!
Oj va gott det ser ut!!
Den ser rätt hög ut . Va använde du för form?
Hur hög va den ? Funkar det med bakplåtspapper i en springform?
Den ser jätte god ut! 😀
En 20 cm form
Tusen tack för detta utsökt ljuvliga recept! Snygga foton också på lyxkakan
Tack.
Finns det något alternativ för kondenserad mjölk om man är laktosintolerant?
Hejsan. På min blogg just nu finns en liten utmaning. Eftersom det är sommar så har jag get ut en utmaning där man ska baka en tårta, man ska vara så kreativ och fantasifull man kan och sedan ladda upp bilden och sedan skicka länken till mig. Jag visar sedan alla fantastiska kreationer på bloggen och länkar. Det skulle vara jätta kul om du va med eller bara spred det vidare. ^.^ Man kan använda bilder på en tårta man redan gjort, så länge man skickar länken till mig.
Mums!! Är det så att man kan göra denna kakan en/två dagar innan och ha den i frysen och sedan ta fram och tina när den behövs?
Tänkte prova mig på denna bara en oklarhet, gräddar man kladdisen först innan man lägger på cheesecakeblandningen eller gräddar man det tillsammans?
Måste fråga hur cheescaken ska vara i konsistensen efter att ha varit i ugnen? Efter mina 30 minuter så dallrade hela kakan fortfarande och var alldeles smetig när jag provade med teststicka. Så slutade med ca 50 min i ugn
Den ska vara lite dallrig men inte så det rinner ut…
En fråga till…choklad ganachen, ska den koka ett tag eller ska chokladen bara smälta ner i grädden å sen svalna?
Rotade lite i ditt arkiv och hittade den här! Vill gärna göra den nu i helgen men är inte helt säker på att jag förstår receptet. Den ska alltså frysas 3 gånger, 1 timme varje gång?
Kladdkaka med cheesecake 1 timme. Sen på med kolakräm o ganache minst 1 h. Lycka till
Hur blir tårtan efter att den tinat, kan man ha den tinad i kylen en dag eller blir den rinnig?
Jag kan inte svara på det tyvärr. För den gick åt hela direkt.
Kommer inlägg nu i veckan
Den ska serveras tinad. Lägger till det tusen tack
Det tror jag:)
Tack snälla
Bra roligt att kunna inspirera andra ❤️
Du kan göra en jättegod kolakräm. Byt ut smöret och mjölken till laktosfritt..
KOLAKRÄM
1 1/2 dl grädde
0,5 dl sirap
1 msk vaniljsocker
100 g smör
1 dl socker
GÖR SÅHÄR
Börja med kolakrämen. Häll alla ingredinserna i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt koka 10 min. När kolan blir trögflytande är den klar.
Det går utmärkt
Tack för du uppmärksammade. Har missat det i receptet. Ja de ska gräddas samtidig
Bara rör om några varv sen är den klar. Det är väldigt viktigt den är helt kall innan du häller på den på kladdkakan. Jag brukar sätta min i frysen.