Den här glassen är helt perfekt! Varför?
Den innehåller få ingredinser och du behöver inte vispa upp några äggvitor eller varma upp någon mjölk på spisen utan du vispar upp grädde lätt tillsätter kondenserad mjölk, vaniljstång och bärpuré.
Du behöver ingen glassmaskin och inget rörande i glassen var tjugonde minut och ändå blir det så sjukt gott. Krämigt, lent och fräscht. Skitgott helt enkelt.
Det blir mycket glass av det här receptet, så en 15 cm form och halvera receptet går alldeles utmärkt. Det tar lite tid att göra en flerfärgad glasstårta. Glasslagren måste vara riktigt frysta annars så kan lagren gå ihop i varandra och det vill man ju inte.
GLASSTÅRTA
(24 cm form)
BLÅBÄRSGLASS
5 dl grädde
400 g kondenserad mjölk (en burk)
1 vaniljstång
200 g blåbär
BJÖRNBÄRSGLASS
5 dl grädde
400 g kondenserad mjölk (en burk)
1 vaniljstång
200 g björnbär
VANILJGLASS med en touch av blåbär
5 dl grädde
400 g kondenserad mjölk
1 vaniljstång
2 msk saft från blåbären
Du gör samma sak med alla glass sorterna. Vispar upp grädden lätt och häller i kondenserad mjölk. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna och tillsätt i smeten.
Koka upp bären och mixa till en slät smet. Sila bort överflödiga bär(låt svalna) och häll i smeten. Rör om.
Första lagret är blåbärsglass. Låt stå i frys minst 4 timmar.
Andra lagret är björnbärsglass. Låt stå i frys minst 4 timmar.
Sista lagret är vaniljglassen och låt stå mint 4 timmar.
Basen är ju den samma så för att göra det enklare kanske man skulle vispa upp all grädde å kondenserad mjölk i en skål först dela upp i tre olika skålar som man sen har i smaksättningen i. De andra lagren kan ju stå kallt medans det första fryser.
WOW! Vilken fin tårta. Och utmärkt recept på glass! Duktiga du!
Tack snälla ?
Åh så snygg!!
Detta må vara det vackraste jag sett! Du är galet duktig:)
Hej! Vad gott det ser ut! vad har du toppat med för blommor?
Oj så fint det ser ut! Syrener som luktar så gott också 😀
Åh så fint det ser ut!
Vad har du använt för formar till glassen och hur fick du ut dem ur formen för att lägga på varandra? Var det tre olika runda formar då?
Vilken fin tårta! Denna måste jag testa 😀
Guuud vilken fin blogg du har!! Verkligen, såg din bild på blogg.se, klickade mig in och fastnade direkt. Superbra saker och huuur fina bilder som helst! +1 följare på bloglovin kan jag lätt säga!
Men va roligt ❤️❤️❤️ guld värt att inspirera
Men vilket konstverk! Heeeelt underbart vackert
Men wow vilken tårta, magiskt fin!
Det här är bland det snyggaste jag sett på länge! Det här måste jag göra senare i sommar 🙂
Men tack snälla ❤️
Hej!
Gjorde din "88:an" glasstårta i helgen, fantastiskt god!
Till den här tårtan, har du kokt den kondenserade mjölken innan du häller den i grädden?
Kanske en dum fråga.. 🙂
Nej du kokar inte den bara hälla direkt i smeten.
Ja den är så god. Blev lite sugen nu hihi
Det förstår jag, den kan man äta ofta! Haha
Tusen tack för snabba svar och en mycket bra blogg! 🙂
Det er en superfin blog du har og jeg har lavet en del af dine opskrifter nu – lækkert. Hvis man ikke kan finde bjōrnbār -friske eller frosne – kan man så bruge marmelade?
Hej!
Gjorde denna tårtan i våras men första lagret blev väldigt grynigt. Så vid andra lagret lät jag bärkoket svalna först. Bara ett litet tips till sånna som mig (dvs tårt-rookies). 😉
Idag fyller jag år och gör tårtan igen. Väntar i skrivandets stund på att björnbären ska svalna. 🙂