Chocolate chip cookies.
Dessa ljuva underbara kakor.
De får en konsistens som är lite segare på mitten och något knaprigare i kanterna. Det var kärlek vid första tuggan.
Jag tar ut mina kakor efter 12 minuter, då blir de lagom sega och smakar både choklad och lite knäckig kola. När kakorna är färdiggräddade, ta ut dem och låt dem ligga kvar på plåten någon minut, de är nämligen mjuka när de kommer ur ugnen. Lyft över kakorna med en stekspade till ett galler och låt dem vila en stund.
Chocolate chip cookies är en amerikansk kaka och dem blir ganska stora efter gräddningen. Det gör ju ingenting, absolut ingenting.
Receptet kommer ifrån en bok som heter The Williams-sonoma baking. Men jag gjorde om receptet en aning och försvenskade det lite.
Nu kan fredagsmyset börja!
CHOCOLATE CHIP COOKIES
(ca. 20 kakor)
200 g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
en nypa salt
125 g rumstemperat smör
125 g socker
105 g farinsocker eller ljust muscovadosocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker eller vaniljarom
185 g mörkt choklad
Provbakade men bytte ut en liten del av chokladen mot vit choklad och gojibär. Supergoda kakor, tack för en underbar blogg med underbara recept och idéer!