VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Brownie i ett äggskal

 
 
Jag älskar bara påsken, det är en av dem finaste helgerna enligt mig. 
Jag känner mig så lycklig i själen av vårsolen och alla härliga färger. Igår kom påskriset fram hemma hos oss, visst är det tidigt men påsken är ju kort hihi.
 Vi är rätt traditionella av oss, det är ingen påsk utan ägghalvor, gravad lax och mormors ljuvliga fiskgratäng.
 
Jag älskar traditioner men samtidigt är det skönt att föra in lite nya smaker och idéer. Ett tips är att baka din browniekaka i ett äggskal. Visst, det är ganska coolt att man kan baka något inuti ett äggskal – du kommer definitivt att få poäng för presentationen.
Tänk dig dina gästers reaktion när de öppnar ägget så är där en ljuvlig brownie istället för ett hårdkokt ägg.
 
Jag använde mig av browniesmet men det funkar även med kladdkaka, muffinssmet eller cheesecakefyllning.
 
 Så här gör du när du ska tömma dina ägg.
 
Ta fram en vinöppnare och gör ett hål försiktigt uppe på ägget. Häll ut äggblandningen. Lägg skalet i ett saltbad dvs. 1 liter vatten med 100 gram salt. Rengör ägget grundligt. Låt det vara där i 1 timme.
 
Skölj ur.
Droppa i lite olja i äggskalen och skaka så oljan fördelar sig över hela äggskalet. (så inte smeten fastnar sen)
Spritsa i browniesmet i äggskalet och fyll nästan hela vägen upp.
 
 
BROWNIE
(ca 10 st ägg)
 
100 g smör
50 g mörkt choklad
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
 
GÖR SÅHÄR
 
Smält smöret och chokladen tillsammans.
Knäck i äggen i en bunke. Låt smöret svalna och häll sedan i äggblandningen och rör om.
Rör ihop de torra ingredinserna och vänd ner i äggblandningen.
Sätt äggen i en äggkopp. 
Ta fram en spritspåse och spritsa i det öppna hålet på äggskalet. Fyll smet nästan hela vägen upp.
 
Grädda i ugnen i ca. 15 min i 175 grader. Äggen kan vara kvar i äggkoppen. Om du inte har tillräckligt många äggkoppar så kan du forma en gjutad form och lägga i en muffinsform.
Det kommer allt välla ut smet under gräddningen. Men när det har svalnat så ta väck smeten med en kniv eller med händerna. Jag tog en bit blött papper och knuggade bort de sista fläckarna. Men var försiktig så skalet inte går i sönder.
 
Servera i en äggkopp.
 

Kommentarer


  1. Jennie 9 april, 2014 on 19:11 Svara

    Vilken söt och rolig idé! Den måste jag testa ?

  2. Anonym 9 april, 2014 on 20:09 Svara

    Superrolig idé! =)

  3. Anonym 10 april, 2014 on 08:38 Svara

    Vad häftigt! 🙂 Ser jättegott ut!

    Måste bara säga att jag älskar din blogg! Det är en av mina basoluta favoritbloggar! Du gör så mycket gott och tar så himla fina bilder!
    Tack för all härlig inspiration! 🙂

    • Sweet and Simple 10 april, 2014 on 09:38 Svara

      Va glad jag blir. Det värmer otroligt mycket ska du veta ❤️

  4. Sofia 10 april, 2014 on 09:31 Svara

    Vilken rolig idé! Ska testas.

  5. Annster 10 april, 2014 on 09:52 Svara

    Så gott 🙂

  6. Joe 10 april, 2014 on 11:26 Svara

    Ja, jag älskar också påsken. Eller egentligen alla svenska traditioner- att få mötas hela familjen och få en stund tillsammans- de är det bästa. 🙂
    Fina bilder

  7. s a r a h m o b e r g 10 april, 2014 on 12:26 Svara

    Vilken kul idé 🙂

  8. Kimmey ~ Kung varje dag 10 april, 2014 on 12:35 Svara

    Vilken häftig idé!

  9. Marie 10 april, 2014 on 13:23 Svara

    De var nått nytt, kul idé!

  10. biggeros 10 april, 2014 on 13:47 Svara

    Jätte gulligt=)

  11. Anonym 10 april, 2014 on 15:10 Svara

    Åh vilken rolig idé! 😀

  12. Anne-lee 10 april, 2014 on 15:51 Svara

    Åh, vilken kul idé! 🙂

  13. Emilia 10 april, 2014 on 16:22 Svara

    Galet vad kreativt och roligt, låter gott med!

  14. Mathilda 10 april, 2014 on 16:29 Svara

    Galet kul & cool idé!

  15. Leila 10 april, 2014 on 17:04 Svara

    Wow vilken kreativ idé! Ser vansinnigt gott ut också. Härlig blogg.
    //Leila

  16. SSANNAALICIA 10 april, 2014 on 18:00 Svara

    Åh, vilken rolig idé! 😀

  17. nedy 10 april, 2014 on 19:24 Svara

    åh vilken smart idé! 😀
    Det här är något jag aldrig sett förut. Reaktionerna är säkert jätteroliga att se på! 🙂

  18. JUNITJEJ 10 april, 2014 on 20:54 Svara

    Åh, så gott!

  19. Anonym 10 april, 2014 on 23:18 Svara

    Så gott!! Och fint! 🙂

  20. Anonym 10 april, 2014 on 23:34 Svara

    Åh vad smart, och fint! 😀

  21. Dietistannica 11 april, 2014 on 07:13 Svara

    Nämen vilken söt idé! Och lika söt bild därtill, blev liksom glad och kan tänka mig att gästerna vid bordet får samma reaktioner 🙂 kul!

  22. Cecilia 14 april, 2014 on 16:43 Svara

    Oj, vad kreativt och fint! Hur smart som helst 🙂

  23. ann-sofie 18 april, 2014 on 15:09 Svara

    nämen oj, vad kreativt! Jag ha då aldrig förr hört talas om brownieägg 🙂

Lämna ett svar till Anonym Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna