Jag älskar bara påsken, det är en av dem finaste helgerna enligt mig.
Jag känner mig så lycklig i själen av vårsolen och alla härliga färger. Igår kom påskriset fram hemma hos oss, visst är det tidigt men påsken är ju kort hihi.
Vi är rätt traditionella av oss, det är ingen påsk utan ägghalvor, gravad lax och mormors ljuvliga fiskgratäng.
Jag älskar traditioner men samtidigt är det skönt att föra in lite nya smaker och idéer. Ett tips är att baka din browniekaka i ett äggskal. Visst, det är ganska coolt att man kan baka något inuti ett äggskal – du kommer definitivt att få poäng för presentationen.
Tänk dig dina gästers reaktion när de öppnar ägget så är där en ljuvlig brownie istället för ett hårdkokt ägg.
Jag använde mig av browniesmet men det funkar även med kladdkaka, muffinssmet eller cheesecakefyllning.
Så här gör du när du ska tömma dina ägg.
Ta fram en vinöppnare och gör ett hål försiktigt uppe på ägget. Häll ut äggblandningen. Lägg skalet i ett saltbad dvs. 1 liter vatten med 100 gram salt. Rengör ägget grundligt. Låt det vara där i 1 timme.
Skölj ur.
Droppa i lite olja i äggskalen och skaka så oljan fördelar sig över hela äggskalet. (så inte smeten fastnar sen)
Spritsa i browniesmet i äggskalet och fyll nästan hela vägen upp.
BROWNIE
(ca 10 st ägg)
100 g smör
50 g mörkt choklad
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
GÖR SÅHÄR
Smält smöret och chokladen tillsammans.
Knäck i äggen i en bunke. Låt smöret svalna och häll sedan i äggblandningen och rör om.
Rör ihop de torra ingredinserna och vänd ner i äggblandningen.
Sätt äggen i en äggkopp.
Ta fram en spritspåse och spritsa i det öppna hålet på äggskalet. Fyll smet nästan hela vägen upp.
Grädda i ugnen i ca. 15 min i 175 grader. Äggen kan vara kvar i äggkoppen. Om du inte har tillräckligt många äggkoppar så kan du forma en gjutad form och lägga i en muffinsform.
Det kommer allt välla ut smet under gräddningen. Men när det har svalnat så ta väck smeten med en kniv eller med händerna. Jag tog en bit blött papper och knuggade bort de sista fläckarna. Men var försiktig så skalet inte går i sönder.
Servera i en äggkopp.
Vilken söt och rolig idé! Den måste jag testa ?
Superrolig idé! =)
Vad häftigt!
Ser jättegott ut!
Måste bara säga att jag älskar din blogg! Det är en av mina basoluta favoritbloggar! Du gör så mycket gott och tar så himla fina bilder!
Tack för all härlig inspiration!
Va glad jag blir. Det värmer otroligt mycket ska du veta ❤️
Vilken rolig idé! Ska testas.
Så gott
Ja, jag älskar också påsken. Eller egentligen alla svenska traditioner- att få mötas hela familjen och få en stund tillsammans- de är det bästa.
Fina bilder
Vilken kul idé
Tusen tack!
Vilken häftig idé!
Tack så mycket!
De var nått nytt, kul idé!
Tusen tack ❤️
Jätte gulligt=)
Åh vilken rolig idé! 😀
Åh, vilken kul idé!
Galet vad kreativt och roligt, låter gott med!
Galet kul & cool idé!
Wow vilken kreativ idé! Ser vansinnigt gott ut också. Härlig blogg.
//Leila
Åh, vilken rolig idé! 😀
åh vilken smart idé! 😀
Det här är något jag aldrig sett förut. Reaktionerna är säkert jätteroliga att se på!
Åh, så gott!
Så gott!! Och fint!
Tusen tack
Åh vad smart, och fint! 😀
Tusen tack ❤️
Nämen vilken söt idé! Och lika söt bild därtill, blev liksom glad och kan tänka mig att gästerna vid bordet får samma reaktioner
kul!
Oj, vad kreativt och fint! Hur smart som helst
nämen oj, vad kreativt! Jag ha då aldrig förr hört talas om brownieägg
Tusen tack
Tack så mycket
ja precis.. de tänker de ska få ett ägg så är det en saftig kaka istället:P