VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

No bake blueberrry cheesecake with white chocolate

 
 
 
Underbara april är här, den underbara och ultimata vårmånaden. Vitsippor kommer fram i skogarna, man kan ta en kopp kaffe ute på terrassen utan att frysa och ta en härlig promenad i vårsolen. Jag bara älskar våren, jag blir så glad i min kropp när man ser att blommorna har kommit upp i min trädgård. 
Jag älskar att vakna av solstrålar som letar sig in genom persiennerna.
 
Vad jag längtar efter svenska bär, men så länge får jag nöja mig med utländska bär så länge. Kanske göra en god smoothie eller dekorera färska bär på din cheesecake?
 
En knaprig digistivebotten med en blåbärscheesecake och en vit chokladtryffel på toppen. Jag har dekorerat med jordgubbar, blåbär, blommor och vinbär. Jag älskar färgerna tillsammans, jag blir så glad att se min cheesecake med rött, lila, grönt och vitt.
 
Jag valde att sila bort kärnorna för att få en jämn cheesecake men vill man ha hela bär går det precis lika bra.
Jag använde mig av en 20 cm form, vill ni använda en större form så går det bra men dubbla vit choklad tryffeln då bara.
 
BOTTEN
12 stycken digistivekex
75 g smält smör
 
BLÅBÄRSFYLLNING
300 g philiadelphiaost
2 dl grädde
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl blåbär med 2 msk socker
 
VIT CHOKLADTRYFFEL
 
0,5 dl grädde
15 g smör
200 g vit choklad
1 tsk rivet skal från lime
 
 
GÖR SÅHÄR
 
Smält smöret och krossa digestivekexen. Blanda och tryck ut i en pajform med löstagbara kanter.
Häll blåbär och ev. 2 msk socker en kastrull och låt dem koka sönder, om bären är sura kan du sockra dem lite. Sila bort bären så du har bara saft. Låt svalna. Vispa grädden väldigt lätt, rör i philadelphiaost, vaniljsocker och socker. Rör sist i blåbärssaften och rör om.
Häll smeten i formen. Låt stå i frys minst 2 timmar.
 
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i grädden och rör tills de smälter. Rör sist i limeskal. Låt svalna helt innan du häller på tryffeln på din cheesecake.
 
Låt stå minst 2 timmar till i frysen.
Dekorera med bär, blommor eller något annat smarrigt.
 
 
 

Kommentarer


  1. Tina Gineman 3 april, 2014 on 11:06 Svara

    Kan den stå längre i frysen om man vill förbereda? Och hur lång tid behöver den tina i så fall?

  2. Anonym 3 april, 2014 on 11:10 Svara

    Åhh gott gott gott =)

  3. Annica 3 april, 2014 on 13:55 Svara

    Så otroligt vackert! Skönt att se ett recept med antal ingredienser som man kan räkna på fingrarna!

  4. puki 3 april, 2014 on 15:01 Svara

    jag bor i utlandet för tillfället men vill sååååå gärna baka cheesecakes. fasst det finns ju typ inga recept på de utan digestivekex. har du någon tips på vad man kan använda istället för digestivekex? tacksam för svar!

  5. Lisa 7 april, 2014 on 21:11 Svara

    Åhhhh…herre gud så gott det ser ut!
    Kika gärna in på min nya blogg om du har tid och lust! 🙂

  6. Tina 9 april, 2014 on 08:24 Svara

    Åh vad smarrigt!

  7. Anne-lee 11 april, 2014 on 16:45 Svara

    Åh detta recept måste jag spara! 🙂

  8. Mathilda 12 april, 2014 on 16:17 Svara

    Puki: Precis, prova oreo! Gjorde en sån cheesecake för ett tag sen med oreobotten. Supegott blev det 🙂

  9. Liselott 13 maj, 2014 on 10:53 Svara

    Låter otroligt gott!! ? Min fråga är om man kan byta ut blåbären mot tex hallon, jordgubbar eller björnbär. Fungerar det med frysta eller blir det bättre med färska?

    Otroligt fin blogg du har. Många recept man känner att man så gärna testar. ?

    • Sweet and Simple 13 maj, 2014 on 12:28 Svara

      Det funkar utmärkt!! Frysta använde jag, det blir mer färg..

  10. yohanna 15 mars, 2015 on 21:41 Svara

    En fråga, det står

    BLÅBÄRSFYLLNING
    300 g philiadelphiaost
    2 dl grädde
    1 1/2 dl socker
    1 msk vaniljsocker
    2 dl blåbär med 2 msk socker

    Sen i beskrivning står det "Häll blåbär och ev. 2 msk socker en kastrull och låt dem koka sönder, om bären är sura kan du sockra dem lite. Sila bort bären så du har bara saft. Låt svalna. Vispa grädden väldigt lätt, rör i philadelphiaost, vaniljsocker och socker." jag fattar inte, ska man ha blåbären och 2 msk socker om det är surt. eller är dem 2 msk sockerna som du skriver i beskrivning "vaniljsocker och socker" 2 msk? xD alltså åh, dont gett it.

    • Sweet and Simple 16 mars, 2015 on 11:41 Svara

      Alltså om blåbären är sura så lägg i 2 msk socker i.

Lämna ett svar till Sweet and Simple Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna