Jag trodde först att kexchokladen skulle bli degiga efter att varit i ugnen men det blev det faktiskt inte. Visst det blev inte lika knaprigt men efter att varit i frysen ett tag blev det riktigt bra.
I botten är det en digestivebotten med smör och socker, sedan tog jag på kexchokladen.
Chokladcheesecaken är jättelätt, man tar bara i ingredinserna i en bunke och rör om. Klart!
På cheesecaken är det en chokladtryffel med kexchoklad i och på toppen ännu mer kexchoklad och nougat.
Cheesecaken blev väldigt mäktig så det räcker faktiskt med en liten bit. Tänk på att förvara cheesecaken i frysen. Ta upp den en stund innan. Man kan hoppa över den mörka chokladtryffeln om man tycker det blir för mycket.
KEXCHOKLAD CHEESECAKE BARS
ca 10 st små bars eller en 20 cm form
DIGESTIVEBOTTEN
150 g digistivekex
50 g smör
2 tsk socker
400 g kexchoklad
CHOKLADCHEESECAKE
400 g philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl socker
80 g mörkt choklad
50 g nougat
2 ägg
KEXCHOKLADTRYFFEL
150 g mörkt choklad
1 msk smör
1 dl grädde
50 g kexchoklad
DEKORATION
ev. mer kexchoklad
smält nougat
GÖR SÅHÄR
Smält smöret. Krossa digestivekexen och blanda med smöret. och sockret Tryck ut i en form.
Lägg på kexchoklad.
Smält chokladen och nougaten tillsammans
Rör ihop philadelphiaost, socker, ägg, vaniljsocker och till sist den smälta chokladen.
Grädda ca 40 min 175 grader. När stickan är torr så är den klar.
In i frysen 1 timme.
Ta fram en kastrull till tryffeln. Smält chokladen tillsammans med smöret och grädden.
Låt svalna helt.
Lägg i krossade kexchoklad och rör om.
Häll över ett lager tryffel på kexchokladen. Låt stå i frys minst 1 h.
Skär ut önskade bitar och strö ev. över med kexchoklad och smält nougat
men ooooooooooo så gott!!!!
Ge mig genast!!
Kram//Erica
Åh vad gott!
Tycker du om att baka och laga mat? Kolla in Felicias hemsida/blogg för mer inspiration: http://felicialiljegren.com/category/mat-dryck.html
Gott!
så gott!!
Wow, ser underbart gott ut!
ser sjukt gott ut!
ser gott ut
Dregglade lite åt andra bilden…
åh va gott det ser ut!:)
Åhh vad gott! 😀
men gud vad gott!! jag dör!
Ser galet gott ut….
Hur gott som helst! Måste nästan ta och testa jag med!
Hej! De ser sååå goda ut! Kika gärna in på min blogg! Där kanske du får lite tips om saker som du vill baka!
ååååh vad gott det ser ut!
ha en bra dag!
Nej men fyyy så gott!
Men herre så gott! KAST HIT 😀
gillar du musik, missa inte min blogg intervjuar band varje dag
http://ghgumman.blogg.se/
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl
Galet gott hörredu =) Som vanligt!
Tusen tack !!
Åh, mums!
Det där ser verkligen alldeles underbart gott ut! 🙂 Kram
Tack:)
Mums så gott
Vad det ser gott ut!
Mums ggr 1000!
Åh såå gott det ser ut! 😀
Alltid lika underbar bilder, det ser verkligen mycket gott ut!
Tack snälla kramar!
Åhh det ser väääldigt gott ut!
Men herre min skapare, så gott!! Detta får nog bli morgondagens gottis, mums!! 😀
det är när man ser sånna här saker som det är tråkigt att vara allergisk :/
Åhhhh herregud vad det där såg gott ut :-)) choklad alltså, inte mycket som slår choklad.
Vad gott det lät! 🙂
Oh my looord, va gott!!
Måste provas på här hemma
Herregud vad gott det ser ut!!
yummie, ser gott ut!
Så gott! 🙂
Gott!
Det ser så himla smaskigt ut! <3
Kram
Nej, men gud vad gott det där ser ut att vara!! 🙂
mums så gott de ser ut och låter gott med 😀
Åååååh ser ju så gott ut! 😀
ser galet gott ut !
Hej! Jag skulle blogga och såg då din blogg. Oj vilka fina bilder och härliga bakverk!! Jag älskar att baka och när jag då halkar in på en sån här trevlig blogg så får jag verkligen inspiration!
Det där lät ju hur gott som helst! 🙂
Åh, jag dör! Seeer underbart gott ut! Kram! 🙂
Hjälp mig, vad gott det ser ut!!!
Åh vad gott det ser ut!!!
Åh vad gott det ser ut!!!
Åh vad gott det ser ut!!!
Åh, vad goda!
Kolla in min blogg för att få höra mig sjunga!
Mums, va gott! 🙂
Mums, va gott! 🙂
Hej! Tack för alla fina recepten. Undrar när du har tagit ut ur ugnen ska man sätta den direkt i kylen ellet låta den svalna lite?
Tack på förhand
Mvh
Kajib
Man kan låta det svalna en aning
Visst borde det funka att skära kakan i små tårtbitar också?
Javisst
Svar: Bra! Jag tänkte baka den i morgon till min sambos födelsedagsfirande.
Så spännande
Det kommer gäster som inte kan äta nougat. Så jag hade en idè om att stryka ett tunt lager med karameliserad mjölk istället. Vad tror du om det?:)
Absolut. Låter jättegott
Svar: Tack för snabb återkoppling. Jag har just nu dina saltade brownie kakor i ugnen:)
Jag kommer blogga ikväll eller i morgon så gå gärna in då så får du se resultatet. Jag kan gärna länka till din blogg om du tycker det är okej?
Jag har inte bakat cheese cake förut. Hur lång tid innan servering bör man ta ut den ur frysen? Vill ju hinna med dekorering av den karameliserade mjölken också:)
Ja en timme iallafall. 🙂
Svar: Tack för informationen:)
Nu är brownie kakorna klara och jag kunde inte motstå att provsmaka. Jag säger bara: Oj vilka fantastiskt goda kakor!
Saltade browniekakor och choklad cheesecake med karmeliserad mjölk blev en succè:) Jag tar gärna recepten och lägger på min blogg om det är okej för dig?
Nu har jag lagt ut bakverken med recepten på min blogg:) Gå gärna in och titta om du har lust och tid om lämna gärna någon kommentar om du känner för det:)