VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kexchoklad cheesecakebars

 
Jag trodde först att kexchokladen skulle bli degiga efter att varit i ugnen men det blev det faktiskt inte. Visst det blev inte lika knaprigt men efter att varit i frysen ett tag blev det riktigt bra.
 
I botten är det en digestivebotten med smör och socker, sedan tog jag på kexchokladen.
Chokladcheesecaken är jättelätt, man tar bara i ingredinserna i en bunke och rör om. Klart!
 
På cheesecaken är det en chokladtryffel med kexchoklad i och på toppen ännu mer kexchoklad och nougat.
 
Cheesecaken blev väldigt mäktig så det räcker faktiskt med en liten bit. Tänk på att förvara cheesecaken i frysen. Ta upp den en stund innan. Man kan hoppa över den mörka chokladtryffeln om man tycker det blir för mycket. 
 
KEXCHOKLAD CHEESECAKE BARS
ca 10 st små bars eller en 20 cm form
 
DIGESTIVEBOTTEN
 
150 g digistivekex
50 g smör
2 tsk socker
 
400 g kexchoklad
 
CHOKLADCHEESECAKE
 
400 g philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl socker
80 g mörkt choklad
50 g nougat
2 ägg
 
KEXCHOKLADTRYFFEL
150 g mörkt choklad
1 msk smör
1 dl grädde
50 g kexchoklad
 
DEKORATION
ev. mer kexchoklad
smält nougat
 
 GÖR SÅHÄR
Smält smöret. Krossa digestivekexen och blanda med smöret. och sockret Tryck ut i en form.
 
Lägg på kexchoklad.
 
 Smält chokladen och nougaten tillsammans
Rör ihop philadelphiaost, socker, ägg, vaniljsocker och till sist den smälta chokladen.
Grädda ca 40 min 175 grader. När stickan är torr så är den klar.
In i frysen 1 timme.
 
Ta fram en kastrull till tryffeln. Smält chokladen tillsammans med smöret och grädden.
Låt svalna helt.
Lägg i krossade kexchoklad och rör om.
 
Häll över ett lager tryffel på kexchokladen. Låt stå i frys minst 1 h.
Skär ut önskade bitar och strö ev. över med kexchoklad och smält nougat
 

Kommentarer


  1. Erica 27 mars, 2014 on 19:59 Svara

    men ooooooooooo så gott!!!!
    Ge mig genast!!
    Kram//Erica

  2. Louise 28 mars, 2014 on 10:56 Svara

    Åh vad gott!

  3. Anonym 28 mars, 2014 on 11:01 Svara

    Tycker du om att baka och laga mat? Kolla in Felicias hemsida/blogg för mer inspiration: http://felicialiljegren.com/category/mat-dryck.html

  4. sophie 28 mars, 2014 on 12:22 Svara

    Gott!

  5. anna 28 mars, 2014 on 12:54 Svara

    så gott!!

  6. Sandra 28 mars, 2014 on 14:46 Svara

    Wow, ser underbart gott ut!

  7. ♫♪ sandra - en musikblogg 28 mars, 2014 on 14:49 Svara

    ser sjukt gott ut!

  8. felicia - tv/serier 28 mars, 2014 on 15:32 Svara

    ser gott ut

  9. Rebecka 28 mars, 2014 on 15:43 Svara

    Dregglade lite åt andra bilden…

  10. Emelie TD Nguyen 28 mars, 2014 on 15:44 Svara

    åh va gott det ser ut!:)

  11. Sanna :D 28 mars, 2014 on 15:49 Svara

    Åhh vad gott! 😀

  12. saga 28 mars, 2014 on 15:53 Svara

    men gud vad gott!! jag dör!

  13. Linda Assarsson 28 mars, 2014 on 16:06 Svara

    Ser galet gott ut….

  14. Niles 28 mars, 2014 on 16:23 Svara

    Hur gott som helst! Måste nästan ta och testa jag med!

  15. Ida 28 mars, 2014 on 16:38 Svara

    Hej! De ser sååå goda ut! Kika gärna in på min blogg! Där kanske du får lite tips om saker som du vill baka!

  16. Henrietta 28 mars, 2014 on 16:38 Svara

    ååååh vad gott det ser ut!
    ha en bra dag!

  17. Sara Jansson 28 mars, 2014 on 16:43 Svara

    Nej men fyyy så gott!

  18. Anonym 28 mars, 2014 on 16:59 Svara

    Men herre så gott! KAST HIT 😀

  19. Anonym 28 mars, 2014 on 17:12 Svara

    gillar du musik, missa inte min blogg intervjuar band varje dag
    http://ghgumman.blogg.se/
    http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl

  20. Anonym 28 mars, 2014 on 17:24 Svara

    Galet gott hörredu =) Som vanligt!

  21. Fantasy Realm ~ en fantasyblogg 28 mars, 2014 on 17:30 Svara

    Åh, mums!

  22. Tess 28 mars, 2014 on 17:39 Svara

    Det där ser verkligen alldeles underbart gott ut! 🙂 Kram

  23. Joe 28 mars, 2014 on 17:40 Svara

    Mums så gott

  24. JUNITJEJ 28 mars, 2014 on 17:57 Svara

    Vad det ser gott ut!

  25. Elin 28 mars, 2014 on 18:47 Svara

    Mums ggr 1000!

  26. LYFTMER 28 mars, 2014 on 19:17 Svara

    Åh såå gott det ser ut! 😀

  27. Marja - Baka Sockerfritt 28 mars, 2014 on 19:20 Svara

    Alltid lika underbar bilder, det ser verkligen mycket gott ut!

  28. Johanna 28 mars, 2014 on 19:26 Svara

    Åhh det ser väääldigt gott ut!

  29. Men herre min skapare, så gott!! Detta får nog bli morgondagens gottis, mums!! 😀

  30. Emma 28 mars, 2014 on 19:59 Svara

    det är när man ser sånna här saker som det är tråkigt att vara allergisk :/

  31. Johanna - Återhämtningsbloggen 28 mars, 2014 on 20:25 Svara

    Åhhhh herregud vad det där såg gott ut :-)) choklad alltså, inte mycket som slår choklad.

  32. Emilia 28 mars, 2014 on 20:38 Svara

    Vad gott det lät! 🙂

  33. Oh my looord, va gott!!
    Måste provas på här hemma

  34. Sarah Eklöf 28 mars, 2014 on 21:15 Svara

    Herregud vad gott det ser ut!!

  35. emma 28 mars, 2014 on 21:17 Svara

    yummie, ser gott ut!

  36. Jessica 28 mars, 2014 on 21:54 Svara

    Så gott! 🙂

  37. Maja 28 mars, 2014 on 22:16 Svara

    Gott!

  38. Jasmine 28 mars, 2014 on 22:33 Svara

    Det ser så himla smaskigt ut! <3
    Kram

  39. Linda 28 mars, 2014 on 23:31 Svara

    Nej, men gud vad gott det där ser ut att vara!! 🙂

  40. Anonym 29 mars, 2014 on 00:15 Svara

    mums så gott de ser ut och låter gott med 😀

  41. Anonym 29 mars, 2014 on 01:25 Svara

    Åååååh ser ju så gott ut! 😀

  42. Anonym 29 mars, 2014 on 04:37 Svara

    ser galet gott ut !

  43. Marie 29 mars, 2014 on 07:19 Svara

    Hej! Jag skulle blogga och såg då din blogg. Oj vilka fina bilder och härliga bakverk!! Jag älskar att baka och när jag då halkar in på en sån här trevlig blogg så får jag verkligen inspiration!

  44. C by Caroline ❤️ 29 mars, 2014 on 08:11 Svara

    Det där lät ju hur gott som helst! 🙂

  45. Matilda 29 mars, 2014 on 09:53 Svara

    Åh, jag dör! Seeer underbart gott ut! Kram! 🙂

  46. Elina 29 mars, 2014 on 11:45 Svara

    Hjälp mig, vad gott det ser ut!!!

  47. Victoria 29 mars, 2014 on 12:15 Svara

    Åh vad gott det ser ut!!!

  48. Victoria 29 mars, 2014 on 12:15 Svara

    Åh vad gott det ser ut!!!

  49. Victoria 29 mars, 2014 on 12:18 Svara

    Åh vad gott det ser ut!!!

  50. Isabelle 29 mars, 2014 on 14:18 Svara

    Åh, vad goda!
    Kolla in min blogg för att få höra mig sjunga!

  51. Kajsa 29 mars, 2014 on 16:01 Svara

    Mums, va gott! 🙂

  52. Kajsa 29 mars, 2014 on 16:02 Svara

    Mums, va gott! 🙂

  53. Kajin 2 april, 2014 on 08:54 Svara

    Hej! Tack för alla fina recepten. Undrar när du har tagit ut ur ugnen ska man sätta den direkt i kylen ellet låta den svalna lite?
    Tack på förhand
    Mvh
    Kajib

  54. Marie 4 april, 2014 on 03:55 Svara

    Visst borde det funka att skära kakan i små tårtbitar också?

  55. Marie 4 april, 2014 on 15:34 Svara

    Svar: Bra! Jag tänkte baka den i morgon till min sambos födelsedagsfirande.

  56. Marie 5 april, 2014 on 10:17 Svara

    Det kommer gäster som inte kan äta nougat. Så jag hade en idè om att stryka ett tunt lager med karameliserad mjölk istället. Vad tror du om det?:)

  57. Marie 5 april, 2014 on 11:03 Svara

    Svar: Tack för snabb återkoppling. Jag har just nu dina saltade brownie kakor i ugnen:)
    Jag kommer blogga ikväll eller i morgon så gå gärna in då så får du se resultatet. Jag kan gärna länka till din blogg om du tycker det är okej?

  58. Marie 5 april, 2014 on 11:19 Svara

    Jag har inte bakat cheese cake förut. Hur lång tid innan servering bör man ta ut den ur frysen? Vill ju hinna med dekorering av den karameliserade mjölken också:)

  59. Marie 5 april, 2014 on 11:51 Svara

    Svar: Tack för informationen:)
    Nu är brownie kakorna klara och jag kunde inte motstå att provsmaka. Jag säger bara: Oj vilka fantastiskt goda kakor!

  60. Marie 5 april, 2014 on 20:59 Svara

    Saltade browniekakor och choklad cheesecake med karmeliserad mjölk blev en succè:) Jag tar gärna recepten och lägger på min blogg om det är okej för dig?

  61. Marie 6 april, 2014 on 07:25 Svara

    Nu har jag lagt ut bakverken med recepten på min blogg:) Gå gärna in och titta om du har lust och tid om lämna gärna någon kommentar om du känner för det:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna