Jag är ofta inne på Pinterest och kollar runt bland bakverk från hela världen, en bild fastnade jag för och var en chokladpaj med flingsalt på.
Det såg så otroligt gott ut så jag testade lite olika recept och tillslut blev det den här godbiten.
Som jag har sagt tidigare så är dulce de leche, salt och choklad en superhit tillsammans.
Pajen är väldigt mäktig och det räcker med en liten bit. Det är gott med en klick grädde till eller lite vaniljglass.
Resultatet blev en krispig chokladbotten med dulce de leche, chokladganache och flingsalt på toppen.
CHOKLADBOTTEN
200 g ballerinakakor
75 g smör
DULCE DE LECHE FYLLNING
1,5 dl grädde
1,5 dl dulce de leche
50 g smör
3 msk strösocker (kan uteslutas)
CHOKLADGANACHE
1 dl grädde
120 g mörkt choklad
1 msk smör
GÖR SÅHÄR
Smält smöret och krossa kexen.
Blanda tillsammans och tryck ut i en 20 cm form eller två små 8 cm. Låt stå kallt
Koka dulce de leche fyllningen. Lägg alla ingredinser i en kastrull och låt det koka upp. Låt svalna.
Koka upp chokladganachen. Lägg alla ingredinser i en kastrull och det låt svalna.
Häll först på dulce de leche fyllningen och sedan chokladganachen. Stå kallt minst 1 timme i frys.
Ta upp pajen en stund innan. Servera med en klick grädde till.
men jojojo så fin och säkert jättegod !
Du är ju superduktig!
Kram//Erica
kika gärna in hos mig om du vill http://www.ericasmeny.blogg.se
Har du kokat dulce de lechen före du kokar ihop den den med de övriga ingredienserna?
Du är super duktig och får allt att bli så fint.
Måste bara fråga dig om dulce. Jag kokade den som du skrev men när jag skar i den var dulcen vattning. Det rann bara ut i tallriken. Vad gjorde jag för fel?
Tusen tack!
Kanske kokat för lite? Hade du vatten över hela tiden?
Oj nu har jag missat nåt, vatten över. Var skulle jag ha det?
Hihi jag kokade bara ihop det.
Hur länge tycker du man ska koka dulce?
Oj nu har jag missat nåt, vatten över. Var skulle jag ha det?
Hihi jag kokade bara ihop det.
Hur länge tycker du man ska koka dulce?
Kan man använda digestivekex?
Kan kakan vara i frysen 5-6timmar innan servering?
Vore kanon om du kunde skriva i dina recept om den kondenserade mjölken ska vara kokt eller inte. Tack för en kanon blogg med många goda recept.