VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Salt chokladpaj

 
 
Jag är ofta inne på Pinterest och kollar runt bland bakverk från hela världen, en bild fastnade jag för och var en chokladpaj med flingsalt på.
Det såg så otroligt gott ut så jag testade lite olika recept och tillslut blev det den här godbiten.
 
Som jag har sagt tidigare så är dulce de leche, salt och choklad en superhit tillsammans.
 
Pajen är väldigt mäktig och det räcker med en liten bit. Det är gott med en klick grädde till eller lite vaniljglass.
 
Resultatet blev en krispig chokladbotten med dulce de leche, chokladganache och flingsalt på toppen.
 
 
CHOKLADBOTTEN
 
200 g ballerinakakor
75 g smör
 
DULCE DE LECHE FYLLNING
1,5 dl grädde
1,5 dl dulce de leche
50 g smör
3 msk strösocker (kan uteslutas)
 
CHOKLADGANACHE
1 dl grädde
120 g mörkt choklad
1 msk smör
 
GÖR SÅHÄR
 
Smält smöret och krossa kexen. 
Blanda tillsammans och tryck ut i en 20 cm form eller två små 8 cm. Låt stå kallt
 
Koka dulce de leche fyllningen. Lägg alla ingredinser i en kastrull och låt det koka upp. Låt svalna.
 
Koka upp chokladganachen. Lägg alla ingredinser i en kastrull och det låt svalna.
 
Häll först på dulce de leche fyllningen och sedan chokladganachen. Stå kallt minst 1 timme i frys.
 
Ta upp pajen en stund innan. Servera med en klick grädde till.
 
 
 

Kommentarer


  1. Erica 15 mars, 2014 on 14:36 Svara

    men jojojo så fin och säkert jättegod !
    Du är ju superduktig!
    Kram//Erica

    kika gärna in hos mig om du vill http://www.ericasmeny.blogg.se

  2. Emma 18 mars, 2014 on 18:18 Svara

    Har du kokat dulce de lechen före du kokar ihop den den med de övriga ingredienserna?

  3. AM 18 april, 2014 on 22:08 Svara

    Du är super duktig och får allt att bli så fint.
    Måste bara fråga dig om dulce. Jag kokade den som du skrev men när jag skar i den var dulcen vattning. Det rann bara ut i tallriken. Vad gjorde jag för fel?

    • Sweet and Simple 18 april, 2014 on 22:43 Svara

      Tusen tack!
      Kanske kokat för lite? Hade du vatten över hela tiden?

  4. Am 18 april, 2014 on 23:26 Svara

    Oj nu har jag missat nåt, vatten över. Var skulle jag ha det?
    Hihi jag kokade bara ihop det.
    Hur länge tycker du man ska koka dulce?

  5. Am 18 april, 2014 on 23:26 Svara

    Oj nu har jag missat nåt, vatten över. Var skulle jag ha det?
    Hihi jag kokade bara ihop det.
    Hur länge tycker du man ska koka dulce?

  6. Victoria 17 juni, 2014 on 17:55 Svara

    Kan man använda digestivekex?

  7. Victoria 19 juni, 2014 on 19:25 Svara

    Kan kakan vara i frysen 5-6timmar innan servering?

  8. Cilla 18 oktober, 2014 on 11:10 Svara

    Vore kanon om du kunde skriva i dina recept om den kondenserade mjölken ska vara kokt eller inte. Tack för en kanon blogg med många goda recept.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna