VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Oreo banoffee paj

 
 
 
 Har jag snöat in på dulce de leche? Hmmm en aning. Men alltså det är ju så nedrans gott!
Den här temaveckan med dulce de leche har varit fantastisk roligt och givande.
Det har varit mycket smakprovning , nja… lika bra att ta en tugga till för att vara på den säkra sidan host host…
 
 Banoffeepaj är nog den absolut godaste pajen, både knaprig, söt kola, fräscha bananer och fluffig grädde-.
 
Jag bytte ut digistivekexen mot oreokex och resultatet blev supergott, om inte godare än vanlig banoffee paj säger en äkta chokladälskare. Kombinationen av grädde, kola, choklad och banan är helt oemotståndlig.
 
 
Dessutom går den pajen väldigt fort att göra. Du krossar oreokexen, brer på ett lager färdig kola, lägger på skivad banan och uppvispad grädde.
 
Det har receptet blev till 4 stycken minipajer (8 cm) eller en stor (20 cm form)
 
 
 
 OREO BANOFFEEPAJ
 
120g oreokex (2 paket)
50 g smält smör
 
1 burk dulce de leche
1 banan
3 dl grädde
20 g mörkt choklad
 
GÖR SÅHÄR
 
Smält smöret.
Krossa kexen och blanda med kexen.
Lägg i en form.
Låt stå i frys någon minut.
Bre på ett lager dulce de leche.
Vispa upp grädden och klicka på.
Riv på mörkt choklad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


  1. Nathalie 14 mars, 2014 on 15:02 Svara

    Åh, såg ljuvligt gott ut! 🙂

  2. Anonym 14 mars, 2014 on 15:04 Svara

    Så gott de ser ut 🙂 ha en bra dag 🙂

  3. Ardny 14 mars, 2014 on 15:57 Svara

    Superfin blogg!♥

  4. Hanna - Min vardag som trebarnsmamma 14 mars, 2014 on 19:40 Svara

    Åh så gott det ser ut!

  5. Anonym 14 mars, 2014 on 21:00 Svara

    mmm:) ser verkligen fantastiskt gott ut! och FINT!

  6. G I N A ~ 14 mars, 2014 on 23:24 Svara

    gott gott!! 🙂

  7. carina 15 mars, 2014 on 11:12 Svara

    Sååååå mycket gooottt=]]

  8. carina 15 mars, 2014 on 11:25 Svara

    Sååååå mycket gooottt=]]

  9. LIENE 16 mars, 2014 on 08:13 Svara

    Verkar gott!

  10. Men jisses!! Nu vet jag vad vi ska äta på lördag, hahah! MMMMM!!! 😀

  11. Emelie 19 mars, 2014 on 20:43 Svara

    Hur länge kan man förvara dulche de leche i kylskåpet innan dem blir dålig??

  12. Greenhouse of Sweden 20 mars, 2014 on 17:15 Svara

    Åh, såå otroligt gott det ser ut 🙂

  13. Alina 20 mars, 2014 on 17:18 Svara

    Ser gott ut 🙂

  14. Anonym 20 mars, 2014 on 17:26 Svara

    Nej men satans vad gott! Dregglar ner hela skrivbordet här ju

  15. Anonym 20 mars, 2014 on 17:33 Svara

    Herregud!! Måste testa det här, såg hur gott som helst ut!
    Kram!

  16. Sofia 20 mars, 2014 on 17:33 Svara

    åh så gott!!

  17. Anonym 20 mars, 2014 on 18:41 Svara

    ser så gott ut

  18. victoria 5 maj, 2014 on 21:18 Svara

    Funkar det med vanilj kräm istället för grädde?

    • Sweet and Simple 5 maj, 2014 on 21:19 Svara

      Nja skulle inte rekomdera det. Vaniljen är söt och kolan. Grädde bryter av det bra.

  19. victoria 7 maj, 2014 on 17:24 Svara

    Ett till fråga: När du krossar kexen tar du bort fyllningen eller ska hela kexet krossas?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna